Στείλε λεφτά στο ftou.gr
Μεγάλες στιγμές της αρχαιότητας: Ένας Χριστόδουλος να μαζεύει υπογραφές για τις ταυτότητες ώστε να γράφουν με το στανιό το Χριστιανός Ορθόδοξος, να ξεχωρίσουν οι μούλοι από τους ντόπιους—η πεμπτουσία της διάκρισης
Τετάρτη, 5 Μαΐου

Erotevmenaki 1/1/2003 5:27:00 μμ

Αν αγαπάτε το Θεό, κορνάρετε!

ΓκαζιέςΣτο κείμενο που θα διαβάσετε εδώ, μια γιαγιά καταγράφει την εμπειρία της. Πήρε το αμαξάκι της, κατέβηκε για ψώνια σε κεντρικούς δρόμους της πόλης, έκανε τα ψώνια της και γύρισε τρισευτυχισμένη στο σπίτι της...

 

Προχθές πήγα σε ένα τοπικό βιβλιοπωλείο που πουλάει θρησκευτικά βιβλία. Εκεί είδα ένα αυτοκόλλητο με τίτλο "Κορνάρετε αν αγαπάτε τον Θεό". Το αγόρασα και το έβαλα αμέσως στο πίσω μέρος του αυτοκινήτου μου. Είμαι πολύ χαρούμενη που το έκανα αυτό. Τι εποικοδομητική εμπειρία ακολούθησε, δεν μπορείτε να φανταστείτε...

 

Είχα σταματήσει σε ένα φανάρι ενός πολυσύχναστου δρόμου και χαμένη στις σκέψεις μου για τον Θεό, δεν πρόσεξα ότι το φανάρι είχε αλλάξει χρώμα και ήταν πλέον πράσινο.

 

Εκείνη την ώρα, το αυτοκόλλητο έκανε την δουλειά του. Βρήκα ένα σωρό ανθρώπους που αγαπούν τον Θεό. Ειδικά εκείνος ο καλός κύριος πίσω από μένα, κόρναρε σαν τρελός.

 

Πρέπει να αγαπούσε πραγματικά το Θεό γιατί έβγαλε το κεφάλι του έξω από το παράθυρο και μου φώναξε όσο πιο δυνατά μπορούσε: "... το Θεό σου! Προχώρα καμιά φορά.... τον Χριστό σου". Πολλοί άλλοι άρχισαν να κορνάρουν την ίδια στιγμή, γι αυτό έσκυψα έξω από το παράθυρό μου και τους χαιρέτησα και χαμογέλασα σε όλους αυτούς τους αξιαγάπητους ανθρώπους.

 

Ήταν κι ένας κύριος σε ένα άλλο αυτοκίνητο που με χαιρετούσε με ένα παράξενο τρόπο, με μόνο το μεσαίο δάχτυλο σηκωμένο στο χέρι του. Μόλις είχα ρωτήσει τα εγγονάκια μου μέσα στο αυτοκίνητο τι σήμαινε αυτός χαιρετισμός. Εκείνα κοίταξαν το ένα το άλλο, κρυφογέλασαν και μου είπαν ότι επρόκειτο για τον τοπικό χαιρετισμό της επαρχιακής πόλης και εύχεσαι καλή τύχη σε όποιον το κάνεις. Έτσι, έσκυψα πάλι από το παράθυρό μου και του έδωσα και εγώ τον χαιρετισμό της καλοτυχίας.

 

Κανά δύο κύριοι ενθουσιάστηκαν τόσο πολύ από την μαγεία της στιγμής, που βγήκαν από τα αυτοκίνητά τους και άρχισαν να με πλησιάζουν. Ήμουν σίγουρη ότι ήθελαν να προσευχηθούμε αλλά, ακριβώς εκείνη την στιγμή, πρόσεξα ότι το φανάρι ήταν πράσινο και πάτησα με δύναμη το γκάζι. Ήταν καλό που το έκανα αυτό μια και ήμουν το μοναδικό αυτοκίνητο που πέρασε το φανάρι αυτό.

 

Κοίταξα πίσω και τους είδα να στέκονται εκεί και να σηκώνουν τα χέρια τους προς τον Θεό, με ικεσία και να προσεύχονται δυνατά. Έβγαλα το χέρι μου και πάλι από το παράθυρο και τους έκανα και πάλι το σήμα της καλοτυχίας. Θεέ μου, ευλόγησε όλους αυτούς τους θαυμάσιους ανθρώπους!

Μαθήματα Rohala Art

Σχόλια:

#1~fidas @ 8/9/2003 - 00:28
ΑΑΑ! ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΜΟΥ ΚΟΡΝΑΡΑΝΕ ΣΗΜΕΡΑ ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΣΤΑΘΜΟ ΛΑΡΙΣΗΣ ΠΟΥ ΠΗΓΑ ΝΑ ΠΑΡΩ ΤΗ ΘΕΙΑ ΜΟΥ!!!
ΣΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΛΥΣΗ ΤΗΣ ΑΠΟΡΙΑΣ ΜΟΥ!!
#2~TRELOS-GLX @ 3/11/2007 - 04:38
kalo alla h koogria dn xerei oute to kolodaxtulo :P:P

Για να γράψεις σχόλιο στο άρθρο πρέπει να είσαι μέλος του site και να έχεις κάνει login.