Στείλε λεφτά στο ftou.gr
"Ξέρεις ποιος είμαι εγώ;" Η κλασική φράση που προδίδει την μόνιμη ανασφάλεια του Έλληνα.
Σάββατο, 22 Ιουνίου

Πρόβλημα με τους φίλους μου

Απάντησε  Γράψε θέμα
Μήνυμα #157513 από super2013 στις 29 Απριλίου 2022, 4:14μμ

super2013

Εικονίδιο
μέλος από: 19/11/2015
μηνύματα: 5 αποδεκτές 0
Καλησπέρα.

Θέλω να μοιραστώ μαζί σας ένα πρόβλημα που με ενοχλεί εδώ και αρκετό διάστημα. Συγκεκριμένα, από το 2020, οπότε και λόγω της πανδημίας, επιβλήθηκε η πρώτη καραντίνα, εγώ και οι φίλοι μου (μαζί με εμένα είμαστε μια παρέα των 5 ατόμων) σταματήσαμε να βρισκόμαστε τόσο συχνά, όσο πριν. Στην αρχή, έδειξα κατανόηση λόγω της κατάστασης, ωστόσο σταδιακά παρατηρούσα ότι είχαμε αρχίσει να απομακρυνόμαστε. Στην ομαδική που έχουμε στο messenger, τα μηνύματα ήταν πολύ πιο αραιά, και συνήθως εγώ ξεκινούσα μια οποιαδήποτε συζήτηση. Γενικότερα δεν υπήρχε ενδιαφέρον σχεδόν από κανέναν (εκτός από έναν από την παρέα που είναι και ο κολλητός μου). Αυτό το βιολί δυστυχώς συνεχίστηκε και την επόμενη χρονιά (2021), με την υπομονή μου να έχει εξαντληθεί, ενώ οι αποστάσεις που μας χωρίζουν λόγω σπουδών, μας δυσκολεύουν από το να συναντιόμαστε συχνότερα. Αν και βγήκαμε κάποιες φορές μέσα σε εκείνο το διάστημα, ωστόσο δεν μου αρκεί. Επίσης έχω προσέξει, και μάλιστα είναι αυτό που με ανησυχεί και στεναχωρεί περισσότερο από όλα, ότι έχω χάσει την οικειότητα που είχα με τους φίλους μου. Όσο ακόμη πηγαίναμε στο Λύκειο, όλα ήταν πιο ωραία, ήμασταν πιο δεμενοι, χωρίς φυσικά να λείπουν οι εντάσεις και οι παρεξηγήσεις, όπως και σε κάθε παρέα άλλωστε. Όταν χρειάστηκε όμως ο καθένας να φύγει για να σπουδάσει (σχεδόν όλοι μας σπουδάζουμε σε διαφορετικές πόλεις), ξεκίνησε αυτή η σταδιακή απομάκρυνση που έγινε εντονότερη, όπως περιέγραψα και πιο πάνω. Επανειλημμένα προσπάθησα να αποτρέψω αυτήν την κατάσταση, προτείνοντας να πηγαίναμε όλοι μαζί διακοπές κάπου το καλοκαίρι, η γενικά να κάναμε οτιδήποτε για να ξεσκάσουμε και να περάσουμε καλά. Δυστυχώς όμως, και πάλι οι περισσότεροι ή δεν ήταν δεκτικοί, ή δεν έμπαιναν καν στον κόπο να απαντήσουν.
Προσωπικά δεν θεωρώ ότι έχω φτιάξει σε κάτι, ή κάνω κάτι λάθος. Προσπαθούσα και προσπαθώ να διατηρήσω μία φιλία αρκετών χρόνων, χωρίς όμως την αντίστοιχη ανταπόκριση από την άλλη πλευρά. Το μόνο που μπορώ να μου προσάψω ότι δεν έκανα, είναι ότι δεν τους έχω κάνει ακόμη μια κουβέντα σχετικά με αυτό το θέμα και για το πόσο με ενοχλεί τον τελευταίο 1,5 χρόνο. Εσείς τι λέτε; Έχει νόημα να το συζητήσω με την παρέα μου ή απλώς θα χαλάσω τσάμπα τον χρόνο μου;
προφίλάλλα...˵quote˶
Μήνυμα #157514 από Katee75 στις 30 Απριλίου 2022, 12:59πμ

Katee75

Εικονίδιο
μέλος από: 4/10/2021
μηνύματα: 100 αποδεκτές 0
Είναι πολύ συχνό οι παρέες να διαλύονται επειδή ο καθένας προσπαθεί να βάλει σε μία τάξη την ζωή του.
Προσωπικά θα έκανα μια τελευταία συζήτηση,αν πάλι δεν έβγαινε πουθενά,θα δεχόμουν ότι είναι η εξέλιξη των πραγμάτων και δεν θα το πίεζα περαιτέρω.
προφίλάλλα...˵quote˶
4
Μήνυμα #157517 από lida στις 30 Απριλίου 2022, 12:59μμ

lida

Εικονίδιο
banned
μέλος από: 17/8/2017
μηνύματα: 428 αποδεκτές 0

Αποδεκτή απάντηση

Συμφωνώ με την Katee. Ειδικά οι φιλίες και οι παρέες του σχολείου πολύ σπάνια διατηρούνται μετά την αποφοίτηση. Οι λόγοι προφανείς. Όλοι αλλάζουν ζωή και ενδιαφέροντα και πολλές φορές διασκορπίζονται σε άλλες πόλεις. Έτσι ξεχνάνε τις παλιές παρέες και κάνουν καινούργιες. Από το σχολείο μου έχω επαφή μόνο με μια κοπέλα που παλιά μας έλεγες κολλητές και αυτό γιατί πετύχαμε στην ίδια σχολή, αλλά δεν είμαστε όπως παλιά. Έτσι και συ, κοίτα μπροστά και δημιούργησε νέες φιλίες.
προφίλάλλα...˵quote˶
Μήνυμα #158627 από Kkka στις 09 Ιουνίου 2022, 11:07μμ

Kkka

banned
μέλος από: 9/6/2022
μηνύματα: 11 αποδεκτές 0
Έτσι είναι οι φιλίες πάνε και έρχονται εκτός από το αν μπορείς να βρεις δύο καλά παιδιά όλα τα άλλα μην σε νοιάζουν γιατί όσο το σκέφτεσαι τόσο σε κρατάει πίσω συμβουλή μου βρες άλλους φίλους και άστο θα περάσει μετα από ένα χρονικό διάστημα
προφίλάλλα...˵quote˶
Απάντησε Γράψε θέμα Τελευταία σελίδα

Δεν μπορείς να απαντήσεις, είσαι Guest. Πρέπει να γραφτείς μέλος ή να κάνεις login:
Εγγραφή Login