Στείλε λεφτά στο ftou.gr
Να φοβάσαι τα πισινά του γαϊδάρου και τα μπροστινά του καλογέρου.
Δευτέρα, 16 Μαΐου

Τουρκία - εθνικισμός

Σελ. 1
Απάντησε  Γράψε θέμα
Μήνυμα #33670 από vlammadi στις 12 Μαΐου 2005, 11:18μμ

vlammadi

Εικονίδιο
μέλος από: 23/11/2002
μηνύματα: 138 αποδεκτές 0
Aφορμή αυτού του θέματος, είναι η συζήτηση που είχα με έναν πρόσφατο φίλο (τον γνωρίζω περίπου 9 μήνες) σχετικά με τις ελληνοτουρκικές σχέσεις.Ανακάλυψα ότι είναι εντελώς φανατισμένος.Αποκαλεί τους Τούρκους "ζώα" και είναι απόλυτος ως εκεί που δεν πάει.Δεν φαίνεται να κατανοεί την κατάσταση που επικρατεί στην Τουρκία. Το κακό (όπως το βλέπω εγώ τουλάχιστον) είναι οτι πριν λίγο καιρό άκουσα κι άλλα άτομα να αποκαλούν τους Αλβανούς "σκυλιά", και να έχουν αναίτια, εχθρικές προθέσεις εναντίον όλων των Αλβανών γενικά.
Εσείς τι εμπειρίες έχετε από το περιβάλλον σας; Επικρατεί ο ίδιος εθνικισμός παντού,ή είναι περισσότερος σε περιοχές όπου υπάρχει πληθώρα αλλοδαπών;
προφίλάλλα...
Μήνυμα #33684 από Voidman στις 18 Μαΐου 2005, 2:08μμ

Voidman

μέλος από: 13/12/2004
μηνύματα: 2 αποδεκτές 0
Το φαινόμενο ονομάζεται ρατσισμός και είναι ένα απόλυτα φυσιολογικό κοινωνικό φαινόμενο.Υπάρχει σχεδόν σε όλα τα κράτη σε μεγάλο ή μικρό ποσοστό.Αυτό οφείλεται στις συνθήκες που επικρατούν σε κάθε κράτος.Συκγεκριμένα στην Ελλάδα αρχές δεκαετίας του 90 ένας μεγάλος αριθμός μεταναστών εισήλθε στην Ελλάδα.Αυτό σε συνδιασμό με την κρίση στην Αλβανία επί Μπερίσα όπου εγληματίες Αλβανοί εισήλθαν στην Ελλάδα οδήγησε στην αύξηση του ποσοστού του ρατσισμού στην Ελλάδα.Αποκλειστικός υπεύθυνος αυτής της κατάστασης είναι το ελληνικό κράτος για πολλούς και διαφόρους λόγους.Η συγκεκριμένη ψυχολογία πολλών Ελλήνων οφείλεται στην άγνοιά τους σε πολλά θέματα.Για αυτή την άγνοιά τους φταίει η παιδεία.Τη παιδεία ενός κράτους τη διαμορφώνει το κράτος....Αυτά τα λίγα για αρχή.Στη συνέχεια ανάλογα με τη συμμετοχή σε αυτό το topic θα επάνελθουμε με λεπτομέρειες.
προφίλάλλα...
Μήνυμα #33685 από Pak@ στις 18 Μαΐου 2005, 4:05μμ

Pak@

Εικονίδιο
μέλος από: 11/5/2005
μηνύματα: 3 αποδεκτές 0
Εθνικισμός φωλιάζει στις καρδιές των πλείστων Ελλήνων. Η παρουσία των αλλοδαπών απλώς υποβοηθά στην εκδήλωση του... Είναι κάτι σαν ασθένεια με γενετιική προδιάθεση ας πουμε... Κατω απο τις κατάλληλες συνθήκες εμφανίζεται. Τι φταίει για όλα αυτά: Μάλλον η παιδεία μας...
προφίλάλλα...
Μήνυμα #33711 από vlammadi στις 27 Μαΐου 2005, 4:10μμ

vlammadi

Εικονίδιο
μέλος από: 23/11/2002
μηνύματα: 138 αποδεκτές 0
Νομίζω πως εκτός της παιδείας, σημαντικό ρόλο παίζουν και τα ΜΜΕ.Κάποιος που έχει φίλους/γνωστούς στρατιωτικούς μάλλον θα ξέρει πως και η δικιά μας πλευρά κάνει "σκανταλιές" σε εναέριους χώρους κτλπ, απλά δεν προβάλλονται.
προφίλάλλα...
Μήνυμα #33718 από africa στις 30 Μαΐου 2005, 4:04μμ

africa

Εικονίδιο
μέλος από: 22/9/2002
μηνύματα: 202 αποδεκτές 0
Ισως να ειναι τα ΜΜΕ, ισως να ειναι οτι ο εθνικισμός φωλιάζει στις καρδιές των πλείστων Ελλήνων.Ισως κανουμε (και οντος κάνουμε) σκανταλιες.
Αλλα και οι αλλοι "φιλοι" γειτονες , απο ανατολη και βορα δεν ειναι αθώοι.
Καλο ειναι να ειμασται Πατριοτες (οχι εθνικηστες). Λεπτη η διαφορα, αλλα
μεγάλη σε σημασια.

Στο χώρο που εργάζομαι υπάρχουν αλλοδαποι. Ερχονται στη Ελλαδα, για κάτι καλήτερο.Γεματοι όνειρα, και ελπιδες.Οπως οι γονεις μου, οπως
πολλοι αλλοι γωνεις και παιδια, που ειναι Αμερικη,Αυστραλια,Γερμανια, Αφρικη.

Ειναι σε εμάς να τους δοσουμε να καταλαβουν την ηθικη, συμπεριφορα, και εθιμα της Ελλαδας. Οστε όπως ο αποδημος Ελληνισμος, να αφομιωθουν χωρις εγκληματα στην χωρα. Και οταν δεν μπορουν να το κανουν αυτο να φευγουνε απο την χωρα. Οι αλλοδαποι ειναι ανθρωποι με ονειρα και ελπιδες.
Ας μηνουν εδω, οπως ο Αποδημος Ελληνισμος στα κρατη εξω.Αλλα ας κανουν το σωστο.Το σωστο που δεχεται η Ελληνικη κοινωνια.
προφίλάλλα...
Μήνυμα #33733 από Samoth στις 03 Ιουνίου 2005, 9:43πμ

Samoth

Εικονίδιο
μέλος από: 13/5/2005
μηνύματα: 3 αποδεκτές 0
Πιστεύω οτι ο εθνικισμός δεν έχει καμια απολύτως σχέση με τον ρατσισμό.Μπορούμε να είμαστε εθνικιστές απο σεβασμό και τιμή προς τον αρχαίο πολιτισμό μας και την ιστορία αλλά όχι ρατσιστές γιατί κάποιοι Έλληνες ζούν στο εξωτερικό και δεν θα θέλαμε σε καμία περίπτωση να τους αποκαλούν "σκυλιά" οι ντόπιοι της χώρας.Όπως εκείνοι έτσι και οι Αλβανοί έχουν έρθει στην Ελλάδα για ένα καλύτερο μέλλον.Όταν όμως δεν σέβονται και δεν υπακούουν στη νομοθεσία της χώρας μας και κάνουν τα πάντα για να μας υποβιβάσουν σαν Έλληνες με την πρώτη ευκαιρία τότε μιλάμε για ρατσισμό των Αλβανών και όχι των Ελλήνων.Η εγκληματικότητα αυξήθηκε με την ολοένα αύξηση των αλλοδαπών στη χώρα μας.Μας κλέβουν,μας ανοίγουν τα σπίτια, μας απειλούν,μας εξυβρίζουν κ.α.Δεν βγάζω τη ούρα του Έλληνα απ'έξω.Μιλάω για την πλειονότητα των εγκληματιών.Δεν πιστεύω οτι κάτι τέτοιο ισχύει για τον απόδημο ελληνισμό.Τουλαχιστον οχι σε τέτοιο βαθμό.
προφίλάλλα...
Μήνυμα #33734 από vlammadi στις 03 Ιουνίου 2005, 10:10πμ

vlammadi

Εικονίδιο
μέλος από: 23/11/2002
μηνύματα: 138 αποδεκτές 0
Samoth πιστεύω πως υποφέρουμε πολύ περισσότερο από Έλληνες, παρά από αλλοδαπούς... και αναφέρομαι στους μεγάλους.
προφίλάλλα...
Μήνυμα #33735 από Samoth στις 03 Ιουνίου 2005, 10:36πμ

Samoth

Εικονίδιο
μέλος από: 13/5/2005
μηνύματα: 3 αποδεκτές 0
Εγώ αναφέρομαι γενικά και σ'αυτά που βλέπουν τα μάτια μου κάθε μέρα.Η Ελλάδα δεν μπορεί να τα βγάλει πέρα με τους Έλληνες εγκληματίες έχει και τους αλλοδαπούς. Λέω πάλι για πλειοψηφία.Δεν είναι όλοι έτσι.
προφίλάλλα...
Μήνυμα #33758 από Dreamer στις 08 Ιουνίου 2005, 10:58πμ

Dreamer

Εικονίδιο
μέλος από: 15/8/2002
μηνύματα: 62 αποδεκτές 0
Τι να σας πω ρε παιδιά δεν ξέρω ίσως και να `χετε δίκιο.Εγώ ένα ξέρω.

                     Εγώ δεν είμαι ρατσίστας, αυτοί είναι αλβανοί.


                                                 Χαίρετε!


Africa my friend! Χρόνια και ζαμάνια ρε Νικόλα! Ξέρω χάθηκα, μη γκρινιάξεις.Εσύ είσαι ακόμα εδώ πιστός βλέπω! Χαίρομαι που βλέπω έναν παλιόφιλο!
προφίλάλλα...
Μήνυμα #33759 από Webmaster στις 08 Ιουνίου 2005, 1:05μμ

Webmaster

Εικονίδιο
Administrator
μέλος από: 14/8/2002
μηνύματα: 1876 αποδεκτές 4
Φυσικά να υποθέσω δε θα σου άρεσε να λένε το ίδιο και για το γιο σου οι Αμερικάνοι αν αύριο μεθαύριο αναγκαστεί από τις συνθήκες να μεταναστεύσει εκεί.

Αυτό το τελευταίο το "εγώ δεν είμαι ρατσιστής αλλά αυτοί είναι ξένοι" είναι η πιο ηλίθια, σκατόψυχη και στενόμυαλη φράση που έχω ακούσει. Doesn't qualify as a joke.

Α ναι ξέχασα, ανώτερη φυλή ο Έλληνας, χέζει καλύτερης ποιότητας σκατά.

-----------------
The only unbearable thing is that nothing is unbearable.
προφίλάλλα...
Απάντησε Γράψε θέμα Τελευταία σελίδα

Δεν μπορείς να απαντήσεις, είσαι Guest. Πρέπει να γραφτείς μέλος ή να κάνεις login:
Εγγραφή Login