Στείλε λεφτά στο ftou.gr
Ο μόνος σκοπός της ζωής σου είναι να είσαι κακό παράδειγμα για τους υπόλοιπους.
Τρίτη, 30 Μαΐου

Θέμα αυτοπεποίθησης (?)

Απάντησε  Γράψε θέμα
Μήνυμα #156399 από Katee75 στις 17 Μαρτίου 2022, 10:48πμ

Katee75

Εικονίδιο
μέλος από: 4/10/2021
μηνύματα: 101 αποδεκτές 0
Λοιπόν,θα πω και εγώ αυτό που με βασανίζει.
Έχω γιγάντιο πρόβλημα με την εμφάνιση μου.
Με βλέπω στον καθρέφτη και σε φωτογραφίες και με θεωρώ άσχημη, απαίσια.Συνέχεια σκέφτομαι ότι όλοι τριγύρω μου με έχουν για άσχημη,περίεργη και γενικά ένα άτομο που δεν θέλουν να ανταλλάξουν ούτε κουβέντα.

Βλέπω τριγύρω μου πραγματικά όμορφες κοπέλες με πολύ ωραία χαρακτηριστικά και αναρωτιέμαι γιατί να μην μπορώ να είμαι έτσι εγώ και τι έχω κάνει λάθος.

Νιώθω πολύ μειονεκτικά σε σχέση με άλλα άτομα της ηλικίας μου.Για την ακρίβεια, νιώθω ένα κορίτσι που έχει να αναπτυχθεί από την 4η δημοτικού,με κάποια χαρακτηριστικά του μεμονωμένα να είναι ωραία, αλλά όλο μαζί είναι μια μέτρια και για εμένα μέτρια προς άσχημη σύνθεση.

Κάπου εδώ να αναφέρω ότι δεν με έχει πει κάποιος άσχημη.Πολλες φορές έχουν αναφέρει αυτό το "γλυκούλα" που συνοδεύεται με το σχόλιο για το ύψος που με κάνει ακόμη πιο γλυκούλα!¡!¡( Ναι γνωρίζω ότι δεν είναι φυσιολογικό να βλέπουμε άτομα στην ηλικία των 16 να είναι 1.50,αλλά έλεος κάπου).

Δεν ξέρω που είναι το πρόβλημα στο πρόσωπο μου και με χαλάει τόσο πολύ.
Ίσως με τρελαίνει που το πρόσωπο μου είναι ασύμμετρο,που τα μάτια μου είναι μικρά,καθοδικά και ελαφρώς διαφορετικά,που η μύτη μου είναι κάπως πιο παχιά και σε φωτογραφίες την βλέπω ελαφρώς στραβή..δεν ξέρω.

Νιώθω πως ότι και να κάνω δεν θα είμαι ποτέ όμορφη και ποτέ δεν θα νιώθω καλά με εμένα.Πως πάντα θα με κοροϊδεύουν και θα με κρίνουν για ότι και να κάνω.Πως δεν θα φτάσω ποτέ στο επίπεδο άλλων κοριτσιών που έχουν πραγματικά ωραία χαρακτηριστικά.

Δεν είναι ότι δεν περιποιούμαι τον εαυτό μου.Ακριβως το αντίθετο.
Είχα ακμή αλλά τώρα φροντίζω το πρόσωπο μου και έχει μειωθεί σημαντικά.
Είχα παραπάνω κιλά,τα έχασα και τώρα είμαι στα φυσιολογικά με βάση το ύψος μου.
Τα μαλλιά μου τα έφτιαξα,είναι από τα λίγα πράγματα που μου αρέσουν πάνω μου.
Ωστόσο, ποτέ δεν νιώθω αρκετή.Αντιθετως, θεωρώ πως ότι και να κάνω θα είμαι η άσχημη που όλοι έχουν στο δούλεμα:)

Συγγνώμη που κουράζω και γράφω πολλά, ωστόσο δεν ξέρω που αλλού να πω τον πόνο μου γιατί όλοι μου λένε ότι λέω βλακείες και κανείς δεν με παίρνει στα σοβαρά.
προφίλάλλα...˵quote˶
5
Μήνυμα #156404 από outcast στις 17 Μαρτίου 2022, 4:19μμ

outcast

Εικονίδιο
μέλος από: 4/7/2018
μηνύματα: 11 αποδεκτές 0

Αποδεκτή απάντηση

ουφφφ :(( σε νιώθω, είναι πραγματικά βάσανο να σου προκαλεί δυσφορία το ποιός/α είσαι, πόσο μάλλον σε ένα θέμα όπως η εμφάνιση που δεν μπορείς να πειράξεις και πολλά γιατί είναι ως επι το πλείστον προκαθορισμένη από τα γονίδια του καθενός.

Θα πω τη γνώμη μου και ας είμαι 100% φάουλ, μιας και άνοιξε το θέμα είναι ευκαιρία να κάνω και εγώ το ραντ μου.
Λοιπόν, η γνώμη μου είναι πως για να νιώθει κάποιος αυτό που περιγράφεις παίζει κάποιο από τα 2 παρακάτω σενάρια. Το πρώτο είναι να έχεις σωματική δυσμορφική διαταραχή (BDD), δηλαδή να έχεις εμμονές για πως πρέπει να είναι η εμφάνισή σου οι οποίες σε άλλα άτομα θα φαίνονται ως παράλογες και υπερβολικές. Αφήνω link με περισσότερες πληροφορίες BDD Foundation

Το δεύτερο σενάριο, που δεν παίζει σύμφωνα με όσα είπες, είναι όντως να μη βλέπεσαι, και για αυτό το λόγο να εισπράττεις αρνητικές συμπεριφορές από τους τριγύρω σου, και ως αμυντικοί μηχανισμοί να έχουν δημιουργηθεί συμπεριφορές και συναισθήματα για να σε προφυλάξουν από το να βιώσεις ξανά τραυματικές καταστάσεις.

Έτσι το εκλαμβάνω εγώ, ένα άτομο που ίσως ανήκει από λίγο και στις δύο κατηγορίες, αλλά για πολύ καιρό είχα συμβιβαστεί με το ότι η αξία μου ως άνθρωπος είναι αυτή που μου προσδίδει η εμφάνισή μου, και ως αποτέλεμα έχασα άπειρες ευκαιρίες όσο ήμουν στη σχολή και στο σχολείο ακόμα, και τώρα το μετανιώνω.

Ραντ τέλος, ελπίζω να βρεις τι φταίει και να το ξεπεράσεις, πάντως ακόμα και σήμερα το έχω ως δύσκολο να συζητήσεις ένα τέτοιο θέμα, γιατί αν ασχολείσαι με την εμφάνισή σου (πέρα από τα καθιερωμένα) είσαι αυτόματα και ρηχό άτομο και ψωνισμένο.
προφίλάλλα...˵quote˶
Μήνυμα #156406 από lida στις 18 Μαρτίου 2022, 3:53πμ

lida

Εικονίδιο
banned
μέλος από: 17/8/2017
μηνύματα: 432 αποδεκτές 35
Μάλλον όλα στο μυαλό σου βρίσκονται. Έχεις σχηματίσει κακή γνώμη για την εμφάνισή σου και την ανακυκλώνεις. Ίσως δεν είσαι στα πρότυπα των καλλιστείων αλλά και τι πειράζει αυτό; Προσπάθησε να μην έχεις διαρκώς στη σκέψη σου τη δήθεν ασκήμια σου. Από το γράψιμό σου φαίνεται ότι έχεις πολλά χαρίσματα που ξεπερνούν τα πιθανά εμφανισιακά ελαττώματα. Θυμήσου, τα πρώτα είναι για πάντα ενώ τα δεύτερα για λίγο.
προφίλάλλα...˵quote˶
Απάντησε Γράψε θέμα Τελευταία σελίδα

Δεν μπορείς να απαντήσεις, είσαι Guest. Πρέπει να γραφτείς μέλος ή να κάνεις login:
Εγγραφή Login