Στείλε λεφτά στο ftou.gr
Σκοτεινό παράδειγμα μαύρου χιούμορ: Είμαστε αλτρουιστές ώστε να σώσουμε τη ΔΙΚΗ ΜΑΣ ψυχή.
Πέμπτη, 13 Ιουνίου

Αναμνήσεις.

Απάντησε  Γράψε θέμα
Μήνυμα #163187 από sinaa στις 25 Φεβρουαρίου 2023, 6:12μμ

sinaa

Εικονίδιο
μέλος από: 12/2/2023
μηνύματα: 3 αποδεκτές 0
Οι γονείς μου πριν χωρίσουν για να πουμε και την αληθεια ηταν απαίσιοι γονείς, (χώρισαν όταν ήμουν 9).Πριν χωρίσουν όμως μάλωναν συνέχεια κάθε βράδυ. Η μάνα μου παράλληλα ειχε σχέσεις, έπαιρνα το κινητό της για να παίξω παιχνιδια και καλα αλλα διάβαζα τα μήνυματα της. Εκει άρχισα να μισώ και εκείνη περα απο τον πατέρα μου(7ετων τότε).Ο πατερας μου κοιμόταν στον καναπέ όπως κάθε βράδυ, αλλα ήρθε εκείνο το βράδυ που την είδε την μανα μου να μιλάει με αλλον και προφανως άρχισαν οι φωνές, αλλα που να ήξερα ότι δεν ήταν μόνο φωνές και οτι θα την χτυπούσε κι ολας. Συνήθως δεν έκλαιγα ειχα συνηθισει αλλα εκεινο το βράδυ πλάνταξα. Σκέφτομαι πως η αιτία που δεν κάνω σχέσεις είναι οι γονείς μου. Τέλος πάντων έχουν περασει 8 9 χρόνια απο τότε οι γονείς μου νομίζουν οτι ειναι ολα καλα αλλα δεν είναι.
προφίλάλλα...˵quote˶
10
Μήνυμα #163192 από Panos888 στις 01 Μαρτίου 2023, 1:31πμ

Panos888

Εικονίδιο
μέλος από: 26/9/2022
μηνύματα: 69 αποδεκτές 3

Αποδεκτή απάντηση

Πολύ αφυπνιστικό το μήνυμά σου για όλους μας - και καλά κάνεις που το μοιράζεσαι - καθώς λίγο πολύ όλοι είχαμε ή έχουμε βιώσει δύσκολες καταστάσεις με γονείς.

Είναι αυτονόητο πως δεν φέρεις καμία ευθύνη για ό,τι βιώνεις/αντιμετωπίζεις και προσωπικά δεν μπορώ να πω τίποτα παραπάνω από το να προσέξεις να μην πέσεις - όσο γίνεται - σε αδιέξοδα ψυχολογικά μονοπάτια που προκύπτουν από δυσάρεστα βιώματα.

Δηλ. μη χάσεις την αυτοεκτίμησή σου, μη νοιώθεις ενοχές και μη χάνεις την εμπιστοσύνη σου στους ανθρώπους.

Θα κάνεις σχέσεις, θα πληγωθείς, μπορεί και να πληγώσεις, θα πέσεις, θα μάθεις, θα ξανασηκωθείς (έχεις χρέος να το κάνεις). Υπάρχει πολύ πλέμπα εκεί έξω, απαίδευτοι, αγενείς, συμπλεγματικοί άνθρωποι, όμως υπάρχουν και αυτοί με τους οποίους θα ταυτιστείς, θα σε κατανοήσουν, θα σε κάνουν να γελάσεις.

Τέλος, κράτα απόσταση από τεχνολογία, οθόνες, κινητά, σόσιαλ και λοιπό σκουπιδαριό και κράτα ένα βιβλίο (πχ. Νίκο Καζαντζάκη) και φυσικά την μουσική που αγαπάς.
προφίλάλλα...˵quote˶
Απάντησε Γράψε θέμα Τελευταία σελίδα

Δεν μπορείς να απαντήσεις, είσαι Guest. Πρέπει να γραφτείς μέλος ή να κάνεις login:
Εγγραφή Login