Στείλε λεφτά στο ftou.gr
Να ερωτευτείς είναι φοβερά απλό. Να ξε-ερωτευτείς είναι απλά φοβερό!
Σάββατο, 18 Μαΐου

Lilla 2/9/2002 7:00:00 πμ

Από διαίσθηση πώς πάτε;

Για να εξετάσετε πόσο δυνατή είναι η διαίσθησή σας, οι "ειδικοί" προτείνουν ένα γρίφο! Αυτός ο γρίφος είναι ένα πρόβλημα που λύνεται μόνο με διαίσθηση και όχι με λογική. Είναι από εκείνα τα προβλήματα που κανείς δεν μπορεί να λύσει όσες μεθόδους και αν προσπαθήσει. Η λύση μπορεί να "έρθει" στο μυαλό κάποιου μόνο σαν αποτέλεσμα διαίσθησης (συναισθηματικής λογικής) όπως την αποκαλούν κάποιοι.

 

Και να ξέρετε ότι είπα αυτό το πρόβλημα σε 100 περίπου άτομα και μόνο 2 το έλυσαν. Και για να πω την αλήθεια ούτε εγώ το έλυσα όταν μου το είπαν. Είναι τόσο δύσκολο και ταυτόχρονα τόσο εύκολο...

 

 

Ιδού λοιπόν το πρόβλημα:

 

Έχουμε ένα μπουκάλι διαφανές ακανόνιστου σχήματος και θέλουμε να το γεμίσουμε ακριβώς μέχρι τη μέση με νερό (δηλαδή να περιέχει το μισό όγκο νερού απ' όσο θα περιείχε αν ήταν τελείως γεμάτο).

 

Στη διάθεσή μας έχουμε μόνο μια βρύση, με άφθονο νερό, και τίποτα άλλο. Κανένα όργανο μέτρησης όπως π.χ. δακτυλήθρες, για να μετράμε το νερό, ούτε μπορούμε να βασιστούμε σε μέτρηση σταγόνων ή κάτι τέτοιο παρόμοιο (μέτρηση σφυγμών, αρίθμηση, κλπ).

 

Βασανιστείτε λίγο. Την απάντηση σε όσους ενδιαφέρονται θα τη δώσω σύντομα στο forum.

Μαθήματα Rohala Art

Σχόλια:

#1~aris @ 16/11/2003 - 10:29
Μια και το θέμα στο φόρουμ έχει σβηστεί πια και μια που το άρθρο αυτό (χωρίς τη λύση) έχει σχεδόν κάνει το γύρο του ελληνικού Internet, ας το πάρει το ποτάμι:
Γεμίζουμε το μπουκάλι τελείως. Το ταπώνουμε με το χέρι μας και το γυρίζουμε στο πλάι. Μετά βάζουμε το χέρι μας στο πώμα έτσι ώστε να κλείνουμε ακριβώς τη μισή τρύπα, από τη μέση και κάτω. Όταν αδειάσει το νερό θα είναι ακριβώς το μισό.

Για να γράψεις σχόλιο στο άρθρο πρέπει να είσαι μέλος του site και να έχεις κάνει login.