Στείλε λεφτά στο ftou.gr
H Δημοκρατία σου δίνει το δικαίωμα να πεις αυτό που σκέφτεσαι, ακόμα κι όταν δεν είσαι σε θέση να σκέφτεσαι!
Πέμπτη, 18 Απριλίου

Aribeth 4/1/2004 6:58:00 πμ

Τα FM την είδαν αλλιώς

ΜπλιμπλίκιαΘα ήθελα να θίξω ένα θέμα που με έχει εκνευρίσει αρκετά τον τελευταίο καιρό! Μου αρέσει πολύ να ακούω μουσική, και ιδιαίτερα ραδιόφωνο. Ακόμα αναπολώ τον παλιό καλό καιρό που τα Fm άνθιζαν και η μουσική ήταν απόλαυση και μπορούσε ο καθένας να βρει και να ακούσει ό,τι γούσταρε, μέχρι που μια ωραία πρωία με τη φτηνή δικαιολογία της παρεμπόδισης των πτήσεων (;;;!!!) των αεροπλάνων έκλεισαν αρκετούς σταθμούς (αααααχ ρε Ατλαντίς! σχολείο ήσουν για μένα!).

 

Βέβαια υπήρχαν και αρκετοί "φιρμάτοι" που τους λουκέτωσαν για να μη δώσουν εντυπώσεις διακρίσεων, που όμως αυτοί ξανάνοιξαν μετά από λίγο. (Εεεε τι τώρα, αφεντικά και δούλοι σκατά γινήκαμε ούλοι;) Από τότε, κατά την ταπεινή μου γνώμη το ραδιόφωνο έχει λαλέψει τελείως! Πλήρης ασυδοσία, εμπορευματοποίηση, διαφήμιση, ένα καλοστημένο θέατρο για το κάθε πρόβατο που ζει για να ακούει Sakis, Vissi, Vandi κλπ κλπ! Όχι άλλο κάρβουνοοοο! Διαφημίσεις όοοοοολη την ώρα, ειδήσεις επίσης όοοολη την ώρα, τα ίδια και τα ίδια, και αν είσαι τυχερός, θα πετύχεις και κανένα καλό τραγουδάκι να ακούσεις με έναν εκφωνητή που στο μισό κομμάτι θα μιλάει επίσης όοοοολη την ώρα (βούλωσε το πια!!! Όταν παίξει το τραγούδι βγες και μίλα όσο θες κόπανε)!

 

Δεν έχω κανένα πρόβλημα με το εμπορικό τραγούδι και με τον οποιοδήποτε καλλιτέχνη. Υπάρχουν κάποια δείγματα που είναι πολύ καλά. Ο καθένας μπορεί να ακούει ότι του αρέσει, και ταμπέλες δεν πρέπει να μπαίνουν πουθενά. Με τη μόνη διαφορά πως κάποτε γύριζες στα Fm και μπορούσες να βρεις ότι σου αρέσει, για όλα τα γούστα. Δεν υπήρχε περιθωριοποίηση, τουλάχιστον στον υπερθετικό βαθμό που υπάρχει σήμερα. Τώρα όπου και να βάλεις τη βελόνα, τα ίδια θα ακούσεις, και είπαμε, αν τα ακούσεις και καθόλου, μιας και η λογοδιάρροια στους... DJs... χο.. χο... ανθεί τα μάλα! Το ραδιόφωνο ακολουθεί πιστά και υπάκουα την τάση της τηλεόρασης: Ισοπέδωση και εμπόριο στο όνομα του χρήματος. Τώρα υπάρχει το σουξεδάκι του καλοκαιριού, και οι καλλιτέχνες ανερχόμενοι και φτασμένοι που με το έτσι θέλω στους διαφημίζουν και στους πασάρουν για να τους ακούς, οι σπόνσορες, οι ατζέντηδες και οι μεγάλες δισκογραφικές εταιρείες.

 

Λες και δεν υπάρχουν άλλα είδη στο μουσικό στερέωμα! Άμεση αλλά και έμεση επιβολή βεβαίως, βεβαίως! Πάλι καλά που κάποιοι έχουν απομείνει και διατηρούν λίγο το επίπεδο. Γιατί αλλιώς αν είσαι τυχερός, πέρα από τους σταθμούς που κλίνουν προς συγκεκριμένα είδη, οι υπόλοιποι είναι καθαρά κυβερνητικοί και ειδησεογραφικοί, και οι άλλοι της εκκλησίας!!! Και χωρίς να θέλω να γίνω κυνική, sorry παιδιά, αλλά στο εξωτερικό ουδεμία διεθνής καριέρα υπάρχει από συγκεκριμένους τραγουδιστές. Σας επιβεβαιώνω πως τον... Sakiiiiis, και την Vissi, και την Despoina, δεν τους ξέρει κανείς παρά μόνο οι ομογενείς μας! Σε αντίθεση με άλλους έλληνες καλλιτέχνες, άλλους πιο γνωστούς και άλλους λιγότερο, που κάποια στιγμή η δουλειά τους όντως έφτασε παραέξω, αλλά δεν γνωστοποιήθηκε ιδιαίτερα. Βλέπεις αυτοί δεν έχουν κώλο να κουνήσουν! Και σιγά τους κώλους και το κούνημα δηλαδή!!!

 

Φτου ρεεεεε! Α ρε Μαλβίνα...

Μαθήματα Rohala Art

Σχόλια:

#1~kaLLioPe @ 4/1/2004 - 11:20
Aribeth η αλήθεια είναι οτι δεν ακούω πολύ ραδιόφωνο και δεν έχω ενημερωθεί για αυτά που λες, όμως το έχω παρατηρήσει και εγώ οτι οι διαφημίσεις και οι ειδήσεις έχουν πληθύνει, ποικιλία μουσικής δεν υπάρχει αρκετή και οι παρουσιαστές σπάνε τα νεύρα του κοσμάκη με την πολυλογία τους,,,,
Όμως από ο,τι κατάλαβα ανήκεις στην (τυχερή στη συγκεκριμένη περίπτωση) πλειοψηφία που ζει στην Αθήνα έτσι δεν είναι? Έλα και λιγο σε κανένα νησι (φαντάζομαι και σε άλλες ακριτικές περιοχές ισχύει το ίδιο) -οπως τη Χίο, που πιανουμε 3-4 ελληνικούς σταθμους,μονο μεσα στην πόλη, και οι υπόλοιποι είναι τουρκικοι...(!). Και δεν ισχύει μόνο για το ραδιόφωνο... Στην τηλεόραση ειδικά στη νότια Χίο στανταρ πιάνεις και ενα τουρκικό κανάλι -πέρα απο τα ελληνικά. Και επίσης, ξέρεις τι είναι να πιάνεις Τurkcell στο κινητο σου, μεσα στην πολη, μεσα στο σπίτι σου, και να σου έρχεται μνμ "καλωσηρθατε στην Τουρκια...."? Αλλα ξεφευγω απο το θεμα... Πάντως ας βάλουνε και κανένα αναμεταδότη της προκοπής και από εδώ μεριά λεω εγω...
#2~z1tr3k @ 5/1/2004 - 20:01
Συμφωνώ απολύτως!!!
Ξέρετε κανένα καλό σταθμό???
#3~dark @ 6/1/2004 - 00:49
Symfwnw kai egw...oso anafora tis diafhmiseis twra einai perissoteres epeidh einai ligotera ta xrhmata pou dinoun gia diafhmish sto radio.Egw proswpika eimai euxaristhmenos me ton Radio Dee Jay, pou vazei diafhmiseis ka8e 30' gia 5lepta perippou.
#4~aris @ 6/1/2004 - 01:54
Ααα όχι, εδώ με βρίσκετε να διαφωνώ. Όση ελευθερία έχει ένα ραδιόφωνο να παίζει αρλούμπες, άλλη τόση ελευθερία έχω κι εγώ να το κλείσω και να βάλω το cd μου να την καταβρώ.
Και σας παρακαλώ, μην ξαναπείτε τίποτα για τον τρόπο που έδωσαν τις άδειες. Με τα κονέ και τα φράγκα ως κριτήριο τις έδωσαν. Άρα ακολούθησαν τη στάνταρντ ελληνική διαδικασία.
#5~Aribeth @ 7/1/2004 - 08:55
Οι άδειες, τα ανοίγματα και τα κλεισίματα πάντα με γνώμονα τα λεφτά γίνονται. Είναι κλασσική ελληνική τακτική αυτή. Σίγουρα αν δεν σου αρέσει το ράδιο, βάζεις ένα cd, αλλά γιατί ρε γαμώτο πρέπει να μου αρέσει αυτή η κατάσταση δηλαδή; Γιατί όταν κάνω κέφι να ακούσω κάτι καλό στο ραδιόφωνο, πρέπει να υποστώ όλο αυτό; Άντε με τα χάλια μας πια..:X
#6~Aribeth @ 8/1/2004 - 11:05
KaLLioPe και το θέμα που θίγεις είναι εξίσου, για να μην πω ακόμα πιο σημαντικό. Η μεγάλη πλάκα είναι οταν κατεβαίνω στην Κρήτη, και αποφασίζω να κάνω καμιά εκδρομούλα έξω απο τα Χανιά. Απο τον Ομαλό και κάτω, κατηφορίζοντας για νότια Κρήτη δηλαδή, σπάω πολύ πλάκα:X οταν με μια φτηνή κεραία μπορείς να δεις ωραία Αιγυπτιακά και Λυβικά κανάλια, και να πιάσεις Αιγυπτιακό δίκτυο κινητής τηλεφωνίας!
#7~HyperBunny @ 8/1/2004 - 18:26
Eπειδή το ραδιόφωνο για κάποιους είναι τρόπος ζωής πιστεύω πως το ραδιόφωνο στην Αθήνα συνδυάζει το χίουμορ με την άποψη και την άποψη με χιούμορ και κινείταΙ περισσότερο σε ειδησιογραφικά πλαίσια. Υπάρχουν άλλωστε και πολλοί κορυφαίοι ηθοποιοι που κάνουν ραδιόφωνο όπως ο Παύλος Κοντογιαννίδης, ο Στέλιος Μάινας, Ο Τάσος Χαλκιάς κ.α που δεν παίζουν και τόσο εμπορική μουσική. Άλλωστε είναι τόσο εύκολο να ακούσει κάποιος μουσική απο cds σε σημείο που αγνοεί το ραδιόφωνο σαν μέσο ψυχαγωγίας.
#8~aris @ 9/1/2004 - 19:11
Ο Νίκος Γκαραβέλας εξακολουθεί να ζωγραφίζει στα FM; Α, ρε, Ινδιάνε με τα ωραία σου... καληνύχτα και σε σένα, όπου κι αν βρίσκεσαι... (Y)
#9~artραdio @ 13/1/2004 - 22:34
Δοκιμάστε το www.artradio.net!!
#10~maroulakos @ 17/1/2004 - 20:03
To artradio einai apaixto. Einai kati diaforetiko apo ta sunithismena radiofona stin Ellada. Prepei na ginei ena diktuo anametadosis tou artradio stin Elliniki mpanta ton FM gia na anavathmisti kai ligo to radiofono.
#11~joker @ 17/1/2004 - 21:11
Aribeth δε φαντάζεσαι πόσο συμφωνώ μαζί σου!!Άντε,και νόμιζα ότι μόνο εγώ θυμάμαι αυτή την ιστορία με τα ραδιόφωνα και τον Ατλαντίς που έκλεισε...Τέλος πάντων.Παρεπιπτόντως,το ftou.gr κατά τύχη το ενόπισα αλλά με βλέπω να κολλάω τελικά,πολύ σας γουστάρω.
#12~Shanka @ 17/1/2004 - 23:00
Πράγματι το πρόβλημα με το ραδιλοφωνο είναι τεράστιο! Ειδικά στην επαρχία και γίνεται ακόμα χειρότερο, όταν όλη σου την ζωή ζεις στην Αθήνα και ξαφνικά πας κάπου εκτός και καθε 10 λέπτα σου βάζουν διαφημίσεις για ένα τέταρτο!
Και να πεις αυτό πάει στα κομμάτια, αλλα είναι δυνατόν εκεί που ακούς Νίκο Γκαραβέλα να σου βάζει το σκυλάδικο και να σου λέει πως είναι και το track της ημέρας????? (για Μυτιλήνη μιλάω)!!!
Anyways συμφωνώ απόλυτα με τον aris... ο Νίκος Γκαραβέλας δεν ζωγραφίζει απλά, ξέρει να λέει και τα πράγματα με το όνομά τους!!!!!!!!!!!
#13~ftouSas @ 18/1/2004 - 07:22
aristera sta fm paidia :) .einai sta8mos omologoumenos diaforetikos apo tous allous .kai to lew xwris na mai koumouni
#14~Aribeth @ 19/1/2004 - 10:13
Πάει ο Atlantis...Φτου!(N) Και όσο για το να κλείσεις το ραδιόφωνο και να βάλεις ένα cd, δεν γίνεται πάντα, γιατί πολύ απλά, δεν μπορώ να έχω όλα τα κομμάτια που μου αρέσουν. Κάποια θα τα ακούσω, και γουστάρω να τα ακούσω στο ραδιόφωνο. Να μιλάνε, δεν είπα να μη μιλάνε, αλλά αυτή η γλυστρίδα είναι απίστευτη! Δεν το κλείνουν καθόλου! Άσε που όταν μιλάνε και βάζουν διαφημίσεις, το κομμάτι δεν έχει καλά καλά τελειώσει!
#15~Shanka @ 25/1/2004 - 23:20
O Αtlantis άνοιξε πάλι και εκπέμπει αν δεν κλανω λάθος στους 104,2 ή κάπυ εκεί κοντά.
#16~joker @ 3/2/2004 - 00:06
Όντως υπάρχει ένα ράδιο κοντά στα 104 τύπου Ατλαντίς.Το Σάββατο ήμουν Αθήνα(σπουδάζω Πάτρα) και τον βρήκα τυχαία.Καλά δε φαντάζεσαι την ευτυχία μου!!!Παίζει non-stop και,αν κρίνω από το ότι σε 3 ώρες περίπου προγράμματος δεν άκουσα το σποτάκι του σταθμού και ότι δεν έχει διαφημίσεις,είναι πειρατικός.Τεσπα μακάρι να πρόκειται όντως για τον Ατλαντίς ή μακάρι ο Ατλαντίς να ανοίξει κάποτε νόμιμα(αν και χλωμό το κόβω....)
#17~Xριστόφορος @ 1/3/2004 - 17:53
Mπα; Bάζει και μουσική ο Γκαραβέλας; Nόμιζα ότι μιλάει μόνο για τον εαυτό του! Tώρα που το λέτε, κάτι θυμάμαι..! Πράγματι, βάζει κάτι ωραία "χαλάκια" για να πατάει πάνω και να λέει για το πόσο Nο1 είναι, ότι έχει μαγαζί, καφετέρια, μπουτίκ με Iνδιάνικα και κάντρυ αξεσουάρ και ότι επίσης πρόκειται να πάρει 10, 20, 30 βραβεία από την Aμερική (μισοτιμής, με courier). Περάστε κόσμε, όλα τα ξεπουλάμε! Πάει κι αυτός... Ξεχάστε τον...
#18~τηεατισ @ 21/3/2004 - 09:48
o atlantis ksanabgainei ws atlantis me zwntanes ekpompes kanonikotata stous 105.2. opoios kserei ti paixtike kai ksananoikse atlantiskai radio gold (o fasistas o mastorakis stous 103.3) as enuimerwsei..........
#19~bouzouki @ 23/3/2004 - 08:52
Egw, den borw na eimai sigouros giafto pou tha pw, alla i proswpiki mou gnwmi einai pws kai o Atlantis kai o Radio Gold kai polloi alloi pou kleisane, prepei na pirane adeies apo tin kivernisi Ν.Δ. Den exigeitai alliws.... logika tha itan proeklogiki iposxesi... ;-)
#20~Shanka @ 26/3/2004 - 22:39
Οχι δεν πήραν άδειες απο την Κυβέρνηση ΝΔ. Άλλωστε ειχα πει πως ο Atlantis ανοίγει πολύ πρίν. Στην πραγαμτικότητα έγινε ακριβώς το αντίθετο, όμως δεν τους χάρισε κανείς κάτι, δικές τους πληρωμένες άδειες ήταν που απλά κάποιοι τις πήραν! Ότι και να έγινε σήμασία έχει πως όλα πηγαίνουν καλά και όλοι αξίζει να είναι στον αέρα!
#21~marw @ 27/5/2004 - 22:22
an kaneis endiaferate akoma na mathi gia ton atlantis naiiiii exei aniksei pali stous 105.2 kai einai to idio dinatos me prin :D

Για να γράψεις σχόλιο στο άρθρο πρέπει να είσαι μέλος του site και να έχεις κάνει login.