Στείλε λεφτά στο ftou.gr
Κάντε οικονομία στο νερό. Πλυθείτε μαζί μ' ένα φίλο!
Πέμπτη, 18 Απριλίου

Verus 7/10/2013 3:44:00 πμ

Πώς απομακρύνουμε τους ενοχλητικούς

Φέξε μουΤο "Δηλητήριο" είναι η νέα σειρά επιμορφωτικών άρθρων που προσφέρει απλόχερα το ftou.gr σ'εσένα, ταπεινέ αναγνώστη, που σεριανάς στο ίντερνετ απεγνωσμένα.

Μέσα από ένα σύντομο κύκλο συμβουλών και χρήσιμων τιψ, θα μάθεις ν'απομακρύνεις τους ενοχλητικούς γνωστούς σου, να ξεκόψεις απ' όλους εκείνους που σου πρήζουν τα συκώτια και γενικότερα ν' αποφύγεις πολλές διόλου ευχάριστες καταστάσεις και συναντήσεις.

Μέρος πρώτο: "Πως ν'απομακρύνω τους ενοχλητικούς γνωστούς"


Το μόνο σίγουρο είναι ότι, όπως και κάθε άνθρωπος πάνω σ'ετούτον τον πλανήτη, υπάρχουν κάποια άτομα που σ'εκνευρίζουν. Δι' αυτό τον λόγο είμαι εδώ.

Το παν σε τέτοιες περιπτώσεις, είναι ν' αποταχθείς όλα εκείνα τα στοιχεία που σε κάνουν συμπαθητικό στα μάτια του άλλου. Όταν καταφέρεις να φτάσεις σ'αυτό το επίπεδο, αυτομάτως θα έχεις ξεφορτωθεί και το τσιμπούρι. Μέχρι τότε όμως, επειδή ο δρόμος για τούτο το ευτύχημα είναι μακρύς κι' επίπονος, θα πρέπει να ακολουθήσεις κατά γράμμα τις συμβουλές μου:

Γίνε ειλικρινής.


Πες του ότι δε σου αρέσει η παρέα του. Ότι σε ενοχλεί η πολυλογία του και η ύπαρξη του. Όχι με νευρικό τρόπο, ήρεμα και με σοβαρό ύφος. Αρκεί να του δώσεις να καταλάβει ότι οι κουβέντες σου είναι πέρα για πέρα αληθινές και δε το λες για πλάκα. ΠΡΟΣΟΧΗ: αν αρχίσει να γελάει, νομίζοντας ότι αστειεύεσαι, ΜΗΝ παρασυρθείς και ΜΗΝ γελάσεις επ' ουδενί λόγω! Κοίτα τον στα μάτια και επανάλαβε! Ίσως τσαντιστεί, ίσως σε βρίσει, μπορεί να φας και ξύλο αλλά στην ουσία θα 'χεις πετύχει εν μέρει το σκοπό σου.

Απόφυγε τον φανερά.


Όταν συναντιέστε, στο δρόμο για παράδειγμα, και σε χαιρετάει, αγνόησε τον επιδεικτικά. Κάρφωσε τον με το βλέμμα σου φευγαλέα, και γύρνα αμέσως το κεφάλι σου αλλού. Την επόμενη φορά που θα βρεθείτε στην ίδια παρέα και θα σου πει "ρε 'συ, σε είδα αντιπροχτές στο δρόμο, αλλά ήσουν αλλού γι'αλλού", γύρνα το βλέμμα σου σ'εκείνον και πες του "σε είδα, απλά δεν ήθελα να σε χαιρετήσω.". Βέβαια, πάλι υπάρχει κίνδυνος ν'αρχίσει να γελάει, πιστεύοντας ότι κάνεις πλάκα, αλλά όπως ήδη είπα, κοίτα τον στα μάτια και πες του ότι μιλάς σοβαρά.

Όταν θα 'χει ψιλιαστεί ότι δε τον πολυγουστάρεις, το πιθανότερο είναι να 'ρθει να σου μιλήσει σε κάποιο διάλειμμα (στο σχολείο ή στη δουλειά) ή αν σε πετύχει κάπου, για ψώνια, για καφέ η για εξωτερικές δουλειές. Έχεις φτάσει πλέον στο επιθυμητό σημείο: έρχεται κατά κάποιο τρόπο να σου ζητήσει τα ρέστα, κι'εκεί είναι, ταπεινέ αναγνώστη, που πρέπει να στάξεις δηλητήριο και να του πεις την αλήθεια:

  • Ότι σου σπάει τα νεύρα και ότι δεν αντέχεις να τον βλέπεις.
  • Ότι δε τον πας μια (για τους νεολαίους του σάητ) και ότι δε γουστάρεις την παρέα του.
  • Ότι δεν είναι τίποτα προσωπικό, απλά είσαι καλύτερος από αυτόν (King Julian style).

Άπαξ και αντιληφθεί ότι δε χαβαλεδιάζεις, δε θα σε ξαναενοχλήσει.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Υπάρχει μεγάλη πιθανότητα, μετά απ'αυτό, να θέλει να σε τσακίσει, όμως μηναγχώνεσαι.

Για αποφυγή τέτοιου είδους καταστάσεων, μπορείς να περιμένεις με ανυπομονησία ένα από τα επόμενα μέρη του Δηλητηρίου!
Μαθήματα Rohala Art

Σχόλια:

#1~Rodius @ 11/10/2013 - 01:51
Παλαμάκια!!!
#2~Pulljacket @ 29/5/2014 - 21:15
Δεν λες τιποτα και δεν ειναι αυτο μονο σε παιρνουν στο ψυλο..

Γιατι αμα απλως μπορουσαμε μονο να καταλαβουμε... ο ενας τον αλλον.
#3~joannoula @ 30/10/2015 - 23:55
αχ και εγώ είχα γνωρίσει κάποιον ( σαν απλό φιλο, ειμαι 13) αλλά στο τέλος με ερωτεύτηκε και άρχισε να με ακολουθεί παντού στο σχολείο,με περιμένει έξω από την τουαλέτα όταν ήθελα την ανάγκη μου και να με ακολουθεί ως το σπίτι.
ένιωθα πραγματικά επί μήνες να ασφικτιω αλλά δε μπορούσα να του το πω γιατί δεν μπορούσε να καταλάβει ότι με ενοχλούσε αλλά νόμιζε πως έτσι μου δειχνει ποσο με εκτιμά.
επιτέλους μια μέρα δεν άντεξα άλλο και καθώς πήγαινε να με ακολουθήσει ως το σπίτι του είπα ότι ήθελα να μείνω μόνη μου.εκεινος δε το σεβάστηκε και τότε άλλαξα διαδρομή από την άλλη πλευρά που επίσης κατελειγε στο σπίτι μου.ουτε εκεί σταμάτησε επέμενε και επέμενε ώσπου δε του μιλούσα πιγα από την άλλη μεριά του πεζοδρομίου και στο τέλος με πολύ πισμα ( ένα από τα εντονότερα χαρακτηριστικά μου ) τα καταφερα😅.τώρα την πέφτει σε άλλες αλλά δε με πειράζει. εγώ αγαπώ ένα άλλο αγορι και με αγαπα και εκείνος αν και το έχουμε κρυφό ο ένας από τον άλλο και είναι πολύ καλός μαθητής ( πάνω από το 18 το δικό μου) . αλλά δε μου τεροαζει ο χαρακτήρας του και δε ξέρω τι να κάνω.... Τι λέτε? Αν σας άρεσε η ιστορία μου αποδεχτητε το σχολείο...
Αν αντιπερωπιζετε κάτι παρόμοιο σας συμβιυλευω 100% να πείτε την αλήθεια κι ας εθστε αγενής γιατί αλλιώς θα αρρωστήσετε ψιχικα και θα χάσετε την επαφή με τον εαυτό σας...

Για να γράψεις σχόλιο στο άρθρο πρέπει να είσαι μέλος του site και να έχεις κάνει login.