Στείλε λεφτά στο ftou.gr
Κάτω τα ζήτω - Ζήτω τα κάτω.
Πέμπτη, 28 Μαρτίου

Webmaster 9/11/2004 4:09:00 πμ

Σοσονάκια και Σαπουνάκια: Η εκδίκηση των '00s

ΓιαλαντζίΤα '80s μείνανε στην ιστορία για την κιτσαρία και την κακογουστιά τους. Τα '90s στη μνήμη μας για την τεχνολογική επανάσταση, για το χάσιμο του μπούσουλα και (ως εκ τούτου - και ευτυχώς δηλαδή) για την ΕΕΕΑ. Ετούτο όμως το άρθρο είναι σοβαρό σαν την πορδή που αν κρατηθεί για πολύ μπορεί να επιφέρει θάνατο, πλην όμως αποκαλυπτικό σαν την παράγκα του γείτονά μου του μαραγκού που γκρέμισε ο αέρας και τον τσάκωσαν να βγάζει τα μάτια του με τον εργάτη του. Μελέτησέ το λοιπόν κι εσύ περπατητή, για να δεις το πραγματικό ρεύμα των '00s, σκατά στα μούτρα μας.


Οι παλιοί "προφήτες" δε μας τά 'πανε καλά. Έκρηξη της τεχνολογίας είπανε αλλ' αντ' αυτού, εσκάσανε τ' αεροπλάνα στο Αμέρικα κι οι μπόμπες στου Σαντάμ την κεφάλα. Έσκασε κι η DSL δειλά και κακορίζικα απ' τον ΟΤΕ. Οι αστρολόγοι είπανε για καλύτερες μέρες στην εποχή του Υδροχόου, ποσώς όμως διέφεραν οι πλημμύρες στην Αθήνα από 'κείνες των '90s.


Το φρικτό, αποτρόπαιο δράμα που εκτυλίσσεται γύρω μας και δεν το παίρνουμε χαμπάρι, μόνο ένα ξύπνιο και καπάτσο μάτι μπορεί να εντοπίσει και σας εφιστώ την προσοχή: Η κουλτούρα των '00s βρίσκεται στις τουαλέτες των ξενοδοχείων, στους νιπτήρες των χλιδάτων φοιτητικών εστιών (των ποιων;), στα σπίτια σας, και προοδευτικά σε όλο σας το είναι:


 

ΤΟ ΣΑΠΟΥΝΑΚΙ!


Φυσικά δεν πρόκειται για οποιοδήποτε σαπουνάκι. Δεν είναι εκείνο που σας έβαζε η μάνα σας από πίσω όταν είχατε δυσκοιλιότητα, ούτε το αγνό εκείνο πράσινο σαπούνι που έτριβε η γιαγιά σας το μαλλί της, τη μπουγάδα της και τα πιάτα της. Όοοοχι. Μιλώ για το Σαπουνάκι εκείνο που έχουν τα en-suite δωμάτια ως μόνο διακριτικό γνώρισμα από τα άλλα, γιατί ΔΕΝ ΤΟ ΕΧΟΥΝ τα απλά. Σε απλά ελληνικά: Το Σαπουνάκι των '00s κοστίζει μέσες - άκρες 50 ευρώ χωρίς υπερβολή. Πρόκειται για ένα τετράγωνο και βρωμερό, μικροσκοπικό facility των ξενοδοχείων (και πάσης φύσεως -είων), που αλίμονο, ξεχωρίζει αμέσως τον εύπορο από τον άπορο, τον άξιο να του φερθούμε καλά από τον άξιο να του φερθούμε σκάρτα.


Και για να γίνουν τα πράγματα ακόμα χειρότερα, το περί ου ο λόγος σαπουνάκι, συμπληρώνεται συνήθως από ένα ακόμα ύπουλο εργαλείο του Πονηρού, το Σοσονάκι. Όχι το καλτσάκι-σοσονάκι αυτό καθεαυτό ως αντικείμενο αλλά κάτι άλλο, αφηρημένο. Εξίσου ύπουλο και καταστροφικό όπως και το Σαπουνάκι. Σοσονάκι θα λέμε από δω και μπρος οτιδήποτε περιττό και ακριβό που χρησιμοποιείται μόνο και μόνο με σκοπό να δηλώσουμε όχι απλώς πόσο πλούσιοι είμαστε, αλλά και πόσο ΑΝΕΤΟΙ είμαστε με τον πλούτο μας.


Ο κύριος και η κυρία Σοσονάκη, α-πα-ραι-τή-τως συνοδεύουν το Σοσονάκι τους με Σαπουνάκι. Αποδεδειγμένο και καρατσεκαρισμένο. Με ασφάλεια επομένως μπορούμε να αντιπαραβάλλουμε τη λαϊκή και ντεμοντέ παροιμία με τα γένια και τα χτένια στη σύγχρονη κουλτούρα και να πούμε: Όποιος έχει τα Σοσονάκια έχει και τα Σαπουνάκια. Το αντίθετο δεν ισχύει, είναι δηλαδή δυνατό, θες από παράθυρο ξενοδοχείου, θες από χάι λουξ φυλακές, να πέσει στο δρόμο ενός κακομοίρη το Σαπουνάκι ίσα για να του θυμίσει τη μαυρίλα του - παράλληλοι κόσμοι γαρ.


Ας δούμε τώρα μερικά παραδείγματα της καθημερινής ζωής: Ο κύριος Σοσονάκης-Σαπουνάκης είναι κατά κανόνα ταλαντούχος κερατάς. Είναι ικανός να μετατρέψει και την πιο αθώα παρθένα σε αντιδραστική τσούλα απέναντί του. Το μηχανισμό της μεταβολής μελετούν ακόμα Αμερικανοί επιστήμονες κάνοντας πειράματα σε πιθήκους και επικουρούμενοι από τη σοφία επιλεγμένων συνεργατών του ftou.gr χωρίς όμως κάποιο αποτέλεσμα. Δυστυχώς. Ως πατέρας έχει παιδιά αλκοολικούς-ναρκομανείς και δύο αμάξια εκ των οποίων το ένα Πόρσε ή κάτι τέτοιο. Αν είναι τραγουδιστής, τα παιδιά του γίνονται τραγουδιστές. Αν είναι πρόεδρος των ΗΠΑ, τα παιδιά του γίνονται πρόεδροι των ΗΠΑ. Αν δεν είναι παντρεμένος και δη αν είναι κληρικός, δεν είναι σπάνιο να τον πετύχετε στο αξίωμα του Μητροπολίτη, φορώντας τη χρυσοποίκιλτη κορώνα-Σοσονάκι και προτρέποντας τον όχλο σε προσευχή υπέρ των πεινασμένων και πάσης φύσεως κατατρεγμένων. Εύκολη η απόδειξη του θεωρήματος, την αφήνουμε σαν άσκηση.


Η κυρία Σοσονάκη-Σαπουνάκη εμφανίζει τρελά συμπτώματα: Προσπαθεί να κρύψει το "Σοσονάκη" από το όνομά της ανεπιτυχώς μετατρέποντάς το σε παράγωγά του με αποτέλεσμα να καταλήγει σε ονόματα του τύπου Τάνια Σοσονοπούλου Σαπουνάκη κλπ κωμικά. Αγαπημένη δραστηριότητά της τα πάρτυ που αρχίζουν με Σαβουάρ Βίβρ τακτικές και καταλήγουν με εικόνες μεσόκοπων κυριών με ένα μπούτι κοτόπουλου στο χέρι να το μασουλάνε σα γκαμήλες και ταυτόχρονα να συζητάνε για την πείνα στις εξαποδώ χώρες. Σε μεγάλες ηλικίες: δεξιώσεις που συνοδεύονται από πυροτεχνήματα τα οποία αν δεν προσεχτούν συνοδεύονται από πυρκαγιές οι οποίες ΠΑΝΤΑ συνοδεύονται από μεσολάβηση του κυρίου Σοσονάκη-Σαπουνάκη (ή κάποιου άλλου ισόβαθμου Σ-Σ) για να γλιτώσουν την καμπάνα.


Προσοχή τώρα: Εδώ έγκειται ο δάκτυλος της διεθνούς συνωμοσίας, της αληθινής Αποκάλυψης:


Χαρείτε Κόσμε Σοσονάκια Σαπουνάκια


ΧΚΣΣ


χκσς


χξς'


666!!!


Νάτο λοιπόν το θηρίο!!! Ως άλλα S-S, τα Σ-Σ, τα μηχανέματα του Πονηρού, τα Σοσονάκια και Σαπουνάκια είναι παντού. Είναι στην ψηφιακή τηλεόραση, είναι στο αμάξι σας, στο κινητό με κάμερα, είναι στα Γουίντοους εξπί, στα νέας τεχνολογίας φέρετρα με αποθέματα νερού και ενσωματωμένο καθίκι.

Μαθήματα Rohala Art

Σχόλια:

#1~FONH @ 24/1/2006 - 12:41
ΟΜΟΙΩΣ: 666=χξς=ΧΡΙΣΤΟΣ ΞΕΝΟΣ ΣΤΑΥΡΟΥ,
ΔΗΛΑΔΗ Η ΨΕΥΔΑΙΣΘΗΣΗ ΟΤΙ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΝΑΚΑΛΥΨΕΙ ΤΟΝ ΧΡΙΣΤΟ ΧΩΡΙΣ ΤΗΝ ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΤΟΥ ΣΤΑΥΡΩΣΗ, ΔΗΛΑΔΗ ΤΗΝ ΠΑΡΑΜΙΚΡΗ ΘΥΣΙΑ Η΄ ΣΤΕΡΗΣΗ ΤΗΣ ΚΑΛΟΠΕΡΑΣΗΣ ΤΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΥΗΜΕΡΙΑΣ ΤΟΥ! ΤΟ ΜΥΝΗΜΑ ΤΗΣ ΕΠΟΧΗΣ, ΠΟΥ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΕΧΕΙ ΠΕΡΑΣΕΙ ΣΤΟΥΣ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΥΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΥΣ.
#2~pavlos77 @ 9/11/2004 - 18:35
Έχω μια ένσταση, η λέξη " σοσονάκι" ΄λεγόταν και φαντάζομαι λέγεται ακόμα στην ιδιαίτερη πατρίδα μου, επομένως δεν την έβγαλες συ μάστορα (that's a joke), όντως έχει σημασία κοροϊδευτική, σημαίνει "κυρίως" γυναίκα όμορφη εξωτερικά, κοκέτα, αλλά εσωτερικά κλάψ΄τα Χαράλαμπε, το απόλυτο κενό! Το σχόλιο που έχω να κάνω είναι ότι θα πρέπει να ακουστούν επιτέλους αυτές οι "καμπάνες" και να μην μεταφέρονται αυτά τα πάρτυ σε κάστρα του εξωτερικού, μακριά δηλαδή από τα φώτα της δημοσιότητας.;) :@
#3~konosk @ 9/11/2004 - 20:13
Από δω το φερες από κει το πήγες τσουπ και το μέγα θηρίον στο προσκήνιο...συνομωσιολόγε:D
#4~toxotria @ 10/11/2004 - 09:21
Πάντως το σαπουνάκι έχει και άλλη χρήση: "σκοινί και σαπούνι" που λέμε...
Τα ανάλογα του συμβολισμού σου υπήρχαν πάντα: δίπλα στην ανέχεια και την εξαθλίωση, η "τέχνη του περιττού" και της πολυτέλειας, "αθώα", χαριτωμένη και μοσχομυριστή, σαν το παντεσπάνι της Αντουανέτας...
Μετά τα 80s και τα 90s, τα 00s φαίνονται (επίζω απλώς έτσι να φαίνεται για την ώρα) να μας έχουν στερήσει το όνειρο, και να μας άφησαν μόνο με το κηνύγι να αποκτήσουμε κι εμείς το σαπουνάκι μας, μιας και δεν έχουμε σκοπό να αλείψουμε το σκοινί..
Σοσονάκι δε, είναι κατ αρχήν το κοντό κοριτσίστικο καλτσάκι, καθ όλα αθώο κατ αρχήν. Στο χωριό του Παύλου77 ως φαίνεται έγινε σύμβολο της θηλυκής ματαιοδοξίας, αλλά θα μπορούσε και να μας θυμίσει τα "δυό κορίτσια" του παλιού καλού Σαββόπουλου και να το δούμε λίγο πιό τρυφερά, όπως το πράσινο σαπούνι της γιαγιάς του webmaster. Αλλο σοσονάκι και σαπουνάκι, άλλο Σοσονάκης- Σαπουνάκης!
Επ ειυκαιρία, καλωσόρισες, webmaster, μας έλειψες!
ΥΓ: Τι "παίζει" με τα "πάρτυ στα κάστρα του εξωτερικού"? Δεν κατάλαβα τίποτα...
#5~pavlos77 @ 18/11/2004 - 19:42
Για να σου απαντήσω στο υστερόγραφό σου, Toxotria, είναι πολύ γνωστό ποιός(α) έχει στην κατοχή του κάστρο στα περίχωρα γνωστής πρωτεύουσας. Ίσως, εκεί να πήγαν τα χρήματά μας, ως συνάλλαγμα, από την μεγάλη διοργάνωση, που έλαβε χώρα στην χώρα μας.
#6~mystique @ 6/3/2005 - 01:45
filosofies kai blakies

Για να γράψεις σχόλιο στο άρθρο πρέπει να είσαι μέλος του site και να έχεις κάνει login.