Στείλε λεφτά στο ftou.gr
Τα παιδιά σπανίως τραβάνε το καζανάκι.
Παρασκευή, 19 Απριλίου

Webmaster 20/12/2002 9:08:00 πμ

Το κράτος για τα σκυλιά

ΓιαλαντζίΤο κράτος στην προσπάθειά του να περιορίσει τα αδέσποτα σκυλιά, εισάγει μια σειρά νέων μέτρων. Μην ακούτε τις φήμες ότι πρόκειται για έναν ακόμα νέο φόρο. Η πραγματικότητα είναι άλλη: πρόκειται για ένα μελετημένο νέο νομοσχέδιο το οποίο θα επιτρέπει μόνο στους πλούσιους πολίτες να έχουν κατοικίδιο. Το ftou.gr παρουσιάζει τις επί μέρους ρυθμίσεις ώστε να είστε πλήρως ενημερωμένοι για το θέμα.

 

  • Όλα τα σκυλιά στη λίστα

 

Όλα τα σκυλιά στο εξής θα δηλώνονται στο αρμόδιο Υπουργείο. Ο κάτοχος του σκύλου θα είναι υποχρεωμένος να παίρνει τη νέα dog ID, την ταυτότητά του στην οποία θα αναγράφονται οι διαστάσεις του ζώου, το φύλο του, η ράτσα, το χρώμα τριχώματος και τα εμβόλια που έχει κάνει. Το θρήσκευμα δε θα αναγράφεται. Απαραίτητα δικαιολογητικά του κατόχου: Πιστοποιητικό γέννησης, φορολογική ενημερότητα, πρόσφατος λογαριασμός ΔΕΗ/ΟΤΕ, ιατρική βεβαίωση ότι είναι απολύτως υγιής. Κατά τη δήλωση του σκύλου καταβάλλεται αρχικό παράβολο των € 200.

 

 

  • Πιστοποιητικό υγιούς γαβγίσματος

 

Ο σκύλος θα εξετάζεται από τετραμελή επιτροπή κτηνιάτρων για να διαπιστωθεί κατά πόσο μπορεί να γαβγίσει φυσιολογικά. Σκύλοι οι οποίοι δυσκολεύονται θα παρακολουθούν ειδικά σεμινάρια προς € 100 την ώρα από έμπειρους εκπαιδευτές. Για το σκοπό αυτό ιδρύθηκε σχετική ακαδημία. Οι σκύλοι με το δυνατότερο γάβγισμα θα παρουσιάζονται κάθε Κυριακή σε ειδική συγκέντρωση η οποία θα καλύπτεται από την τηλεόραση. Από τους σκύλους αυτούς μόνο ένας θα επιλεγεί ως ο καλύτερος, μετά από ψηφοφορία του τηλεοπτικού κοινού με msn σε τετραψήφια κινητά προς € 2,0 το μήνυμα. Ο ιδιοκτήτης του θα παίρνει δωρεάν ένα αντιλυσσικό εμβόλιο.

 

 

  • Άδεια κυκλοφορίας - Πινακίδες

 

Τα σκυλιά θα πρέπει να έχουν τη νέα ετήσια άδεια κυκλοφορίας η οποία θα εκδίδεται εύκολα από όλες τις τράπεζες, μετά την καταβολή των τελών κυκλοφορίας τους που ανάλογα με το μέγεθος του σκύλου κυμαίνονται από € 200 έως € 500. Ο ιδιοκτήτης του σκύλου θα πρέπει να κολλήσει το ειδικό αυτοκόλλητο σε ευκρινές σημείο του ζώου, και να κρεμάσει τη σχετική πινακίδα στην ουρά του. Στην περίπτωση που θα κυκλοφορούν χωρίς τα δύο παραπάνω αποδεικτικά, ο ιδιοκτήτης τους θα επιβαρύνεται με πρόστιμο € 500.

 

 

  • Τέλη ουρήσεως/χέσεως

 

Στην περίπτωση που κυκλοφορείτε συχνά με το σκύλο σας στο δρόμο, θα πρέπει να καταβάλλετε τα τέλη ουρήσεως/χέσεως, τα οποία ανέρχονται σε € 84,50 και να προμηθευτείτε από το σχετικό πιστοποιητικό ελεύθερης ούρησης. Σε αντίθετη περίπτωση, εάν ο σκύλος σας συλληφθεί να κάνει τις ανάγκες του σε δρόμους πόλεων, είστε υποχρεωμένοι να καθαρίσετε το σημείο, και να πληρώσετε πρόστιμο € 50 ανά κυβικό εκατοστό ρύπου.

Μαθήματα Rohala Art

Σχόλια:

#1~aris @ 20/12/2002 - 11:27
Φαίνεται περίεργο ε; Κι όμως, ένα από τα παραπάνω μέτρα προωθείται για να ψηφιστεί σύντομα ως νόμος του ελληνικού κράτους! Ε ρε γλέντια...
#2~bmagi @ 21/12/2002 - 10:30
Εγκυρες πηγες ανεφεραν οτι θα περνανε και ΚΤΕΟ καθε 2 χρονια με 150€ παραβολο Οι πληροφοριες οτι θα προμηθευονται και καρτα κλασαεριων ειναι αβασιμες
#3~SoulRiver @ 21/12/2002 - 21:56
Akousa gia sxedio "Adeia OdontoForeias". Oloi oi filakes skiloi tha prepei na exoun mia oste na prostateuoun to xwro kai na exoun dikaioma na dagosoun

Για να γράψεις σχόλιο στο άρθρο πρέπει να είσαι μέλος του site και να έχεις κάνει login.