Στείλε λεφτά στο ftou.gr
ftou, η φράση που χρησιμοποιείς και στα γραμματόσημα!
Παρασκευή, 26 Απριλίου

Villon 20/2/2003 4:20:00 πμ

Η ανδρεία είναι χαρακτηριστικό και των γυναικών

Φαμ Φατμέ Η Ανδρεία μπορεί να προέρχεται από την λέξη "άνδρας", αλλά έχει συγκεκριμένα χαρακτηριστικά που αναφέρονται ΚΑΙ στα δύο φύλα. Τα χαρακτηριστικά αυτά έχουν κλασσικούς και αξεπέραστους προσδιορισμούς: Γενναιότητα, ειλικρίνεια, αυταπάρνηση,χρέος, καθήκον, τιμή, σεμνότητα, είναι μερικά από αυτά. Η Ανδρεία σέβεται την Ομορφιά, την Ποίηση, την Λογοτεχνία και τα ευγενή σπορ. Σιχαίνεται το ψέμα,την υποκρισία, και κυρίως το θράσος που πάντοτε συνοδεύει τους μικροπρεπείς και δειλούς. Η Ανδρεία υπερηφανεύεται, δεν κρύβεται και δεν περπατά σκυφτά γιατί δεν έχει λόγους να ντρέπεται.

 

Το Θράσος αντιστρέφει πράγματα και καταστάσεις. Το Θράσος έρχεται με τη μορφή του δήθεν συναισθήματος, της δήθεν ευαισθησίας, της δήθεν καλλιέργειας. Το Θράσος και η Απάτη αποσκοπούν στο να κερδίσουν την εμπιστοσύνη των άλλων, γιατί μόνο έτσι μπορούν να βρουν πεδίο δράσης. Οι άνθρωποι που διαθέτουν άφθονο Θράσος και Απάτη, περιβάλλονται με τους μανδύες της δυστυχίας για να κερδίσουν τον οίκτο των ανθρώπων, της καλλιέργειας και της ευαισθησίας για να κερδίσουν υποστηρικτές στην δράση τους.

 

Παριστάνουν τους δυστυχισμένους, τους άτυχους, τους θλιμμένους, τους ευγενικούς και τους καλούς. Επικαλούνται ότι τους λείπει περισσότερο: την αξιοπρέπεια και την ευθιξία! Προβάλλουν τα ευγενή στοιχεία που υποκρίνονται πως διαθέτουν ενώ δρουν στο σκοτάδι. Το πιο πολύτιμο στοιχείο τους είναι η κρυψίνοια και το σκοτάδι. Φοβούνται τα αληθινά ονόματα, τις φωτογραφίες και οτιδήποτε θα μπορούσε να τους αποκαλύψει. Ψάχνουν για άλλοθι, φροντίζουν να μην αφήνουν στοιχεία, υιοθετούν συμπεριφορές που (νομίζουν) ότι τους καλύπτουν. Μοιάζουν με τον δολοφόνο που ισχυρίζεται ότι δεν σκότωσε αυτός, απλώς πάτησε την σκανδάλη, αλλά το θύμα σκοτώθηκε από τη σφαίρα γιατί δεν ήταν αρκετά γρήγορο για να την αποφύγει. Φοβούνται την δημοσιότητα, φοβούνται το φως, φοβούνται την αλήθεια, γιατί είναι πολύ σκληρή γι αυτούς. Αυτό που δεν αντέχουν και τους κάνει να σπαρταρούν και να τρίζουν τα δόντια τους είναι η Αποκάλυψη.

 

Η έλλειψη αντίδρασης στην ανανδρία σημαίνει ΑΠΟΔΟΧΗ της ανανδρίας. Η Ανδρεία,επειδή αγαπά τη ζωή, το φως, τη χαρά και σιχαίνεται την ασχήμια,την σήψη,την υποκρισία και την βρωμιά τινάζεται και γεμίζει οργή στην θέα και - πόσο περισσότερο! - στην επαφή του Θράσους και της Απάτης και αυθόρμητα, χωρίς καμιά σκέψη ΕΠΙΘΥΜΕΙ και προσπαθεί, όπως, όποτε και όπου μπορεί να το χτυπήσει!

 

Έτσι συμβαίνει στην λογοτεχνία, έτσι στην ποίηση, έτσι στα ευγενή σπορ, έτσι και στην πραγματική ζωή...

Μαθήματα Rohala Art

Σχόλια:

#1~σουπιά @ 20/2/2003 - 14:41
Όπου δεν χωράει η ανδρεία...
χωράει η πονηριά....
(N)
#2~LION_KING @ 21/2/2003 - 07:42
Συμφωνώ απόλυτα, μόνο μια διαφωνία. Όλα αυτά που περιγράφεις χαρακτηρίζουν την αρετή. Η ανδρεία είναι μία από τις αρετές αλλά κάτι διαφορετικο.
#3~Villon @ 21/2/2003 - 14:12
Φίλε Lion, ευχαριστώ για την επισήμανση. Επειδή, όμως, έχεις εμπειρία απο τον γραπτό Λόγο, ξέρεις ότι, ΜΕΡΙΚΕΣ φορές, οι απόδοση των νοημάτων απαιτεί κάποια άμβλυνση των ακαδημαϊκών κανόνων της σημειολογίας. Επομένως...

Για να γράψεις σχόλιο στο άρθρο πρέπει να είσαι μέλος του site και να έχεις κάνει login.