Στείλε λεφτά στο ftou.gr
Πώς να εξηγήσω το σχολείο σε μια ανώτερη διάνοια; (Elliot, E.T.)
Τρίτη, 19 Μαρτίου

Webmaster 18/6/2011 9:26:00 πμ

Homo Normalis

ΓιαλαντζίΌπου και να κοιτάξεις, βλέπεις τη μόλυνση: Είναι παντού! Η αντάρα του Νορμαλισμού, απλώνεται ολούθε και οι εκπρόσωποί της έχουν πιάσει όλες τις καίριες θέσεις. Όντα περίεργα, προϊόντα της τηλεόρασης, των διαφημίσεων, των μαλθακών φοβιτσιάρηδων και υπερπροστατευτικών γονιών τους, της σκατοκοινωνίας και της εταιρικής νοοτροπίας. Τιμημένε περπατητή το ftou.gr σου παρουσιάζει με δέος τους νορμάληδες.


Από τα πολύ παλιά τα χρόνια, δηλαδή από τότε που η κοντοπίθαρη προπρογιαγιά σου η βαρέλα είχε νύχια σαν του γύπα μαύρα και σκληραγωγημένα και μύτη εξίσου γαμψή με τα νύχια και βρώμαγε σαν ξινισμένο γιαούρτι, από τότε, πώς τα λέω ο ρήτορας, η ανάγκη του ανθρώπου για αποδοχή από την κοινωνία ήταν μεγάλη. Ορισμένοι όμως το πήγαν ένα βήμα πιο πέρα: Για να νιώθουν ακόμα μεγαλύτερη ασφάλεια και θαλπωρή, έφτιαξαν την κου κλαξ κλαν των νορμάληδων, τον κοινωνικό προβατισμό, την εμφανισιακή νόρμα: Εκείνοι να είναι οι πιο φυσιολογικοί απ' όλους και όλοι οι άλλοι οι απέξω να είναι περίεργοι.


Οι νορμάληδες είναι σαν τα κολοβακτηρίδια: Ραγδαία πολλαπλασιαζόμενη ομάδα ανθρωποειδών ύπουλων και υποχθόνιων που προσπαθούν απεγνωσμένα να φανούν νορμάλ και κουλ άτομα. Το ΟΜΑΔΑ πολύ τονισμένο, είναι πολύ σπάνιο να πετύχει κανείς ένα νορμάλη μόνο του. Το αποφεύγει! Αμερικάνες ανασφαλείς νορμάλες φέρνουν στα ραντεβού με γκόμενο την κολλητή τους φίλη. Ένας νορμάλης μόνος του παθαίνει τόσο γερή φρίκη που δεν έχει ομοίους του να τον σιγοντάρουν, που μπορεί να πάθει κόψιμο και τρεμούλες. Αφού λοιπόν έδωσα τον τσίφτικο ορισμό, και αφού ξεκαθάρισα εξ' ορισμού ότι είναι μάπα το καρπούζι, ας δούμε τώρα τα χαρακτηριστικά αυτού του φρούτου: Απαντάται σε όλες τις ηλικίες, σε όλες τις κοινωνικές ομάδες με έμφαση στους κονομημένους και αλλοτριωμένους σοσονάκηδες - σαπουνάκηδες. (Τώρα που κονομήσαμε, κάτσε να φερόμαστε όπως ο καλός ο κόσμος μη μας πάρουν για βλάχαρους και μας διώξουν από το ακριβό εστιατόριο και πού να τρέχουμε αλλού για αστακό μές στα κρύα και στα χιόνια.) Δες εδώ καμώματα:

  • Οι δικοί μου είναι οι πιο γαμάτοι

    Ο νορμάλης μιλάει για τον εαυτό του και την οικογένειά του με καμάρι. Ό,τι έχει να κάνει μ' αυτόν είναι άψογο, όλα όσα κάνει η οικογένειά του είναι τέλεια: "ο αδερφός μου, ο πατέρας μου, η μάνα μου, η ξαδέρφη μου που μπήκε στο τάδε πανεπιστήμιο, η γιαγιά μου που ακόμα έχει περίοδο και το δουλεύει το εργαλείο, η κόρη μου γέννησε ένα γιο με κάτι αρχίδια ΝΑ (με το συμπάθειο)".
  • Η γλώσσα του σώματος

    Ο νορμάλης έχει διαβάσει βιβλία γλώσσας του σώματος και έχει δει στην τηλεόραση ντοκιμαντέρ άρα ξέρει πώς να φανεί πειστικός και τι κινήσεις να κάνει ενώ μιλάει στους άλλους. Βέβαια δεν καταλαβαίνει ο ηλίθιος ότι άλλο να κάνει τις κινήσεις επειδή το νιώθει και άλλο επειδή το έχει σπουδάσει ως κακός ηθοποιός και καρφώνεται.
  • Οι διακοπές

    Ο μέσος νορμάλης πάει κάθε καλοκαίρι διακοπές στο ίδιο πάντα μέρος: Στο χωριό των γονιών του. Δεν πάει στην Καραϊβική. Δεν πάει σαφάρι στην Αραπιά. Δεν πάει να φάει γνήσιο ραδιενεργό Ιαπωνέζικο φαΐ στο Μιτσουμπίτσου, τσου! Θα πάει στη δοκιμασμένη επιλογή επειδή είναι όλοι έτσι κάνουν, συν ότι πάνε και τα ξαδέρφια του εκεί κι έτσι θα έχει στάνταρντ παρέα ομοίους του.
  • Για καφούλη και ποτάκι

    Ο νορμάλης πάει για καφέ τη μέρα και για ποτό. Πρόσχημα, βέβαια, στην ουσία πάει για να πηδήξει. Το έχει κάνει μάλιστα ρουτίνα: Ξέρει πότε να βγει και πού να πάει, ξέρει τα μαγαζιά και τον κόσμο τους, ξέρει τις εκφράσεις και τα κόλπα. Και πάει μεν για να πήδημα, αλλά δεν το κάνει για την ευχαρίστηση. Κατά βάθος ξέρει πως είναι fake και παράσιτο και προσπαθεί ν' αναπαραχθεί σαν την πανούκλα. Και τι ν' αναπαραχθεί δηλαδή, που κι αυτό το κάνει λάθος, άκου τώρα αναπαραγωγή με προφυλακτικά και πιωμένος.
  • Η κοινωνικότητα

    (Έπεται από το προηγούμενο:) Οι νορμάληδες ως κοινωνικοί και γλυκομίλητοι, έχουν πολύ μεγάλη επιτυχία στα γκομενικά. Είναι περιζήτητοι γκόμενοι αλλά ποτέ δεν καταφέρνουν να σταυρώσουν σχέση για πάνω από 2-3 μήνες. Το μπλαζέ ύφος και οι σνομπ κινήσεις ψαρώνουν τους άλλους και νομίζουν ότι είναι βαρύ πεπόνι και big deal να ούμε. Άλλο η πρώτη εντύπωση όμως και άλλο να τον έχουν κάθε μέρα να λέει το απόλυτο μηδέν στη συζήτηση διότι Ο ΝΟΡΜΑΛΗΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΕΜΠΝΕΥΣΗ, πάσχει ρε παιδί μου στο μυαλό το άτομο και όλο αναπαράγει τα ίδια και τα ίδια που άκουσε από ομοϊδεάτες του, είτε στην Εκκλησία είτε στην τηλεόραση.
  • Και μια που είπα τηλεόραση

    Όλοι οι νορμάληδες βλέπουν τηλεόραση. ΠΟΛΛΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΟΜΩΣ. Και όχι τηλεόραση της προκοπής, ζουν και αναπνέουν με ξενέρωτα σήριαλ με ξεπλυμένο χιούμορ. Ειδικά αυτά τα σαχλοελληνικά που έχουν τα κανάλια τώρα τελευταία όπου κάτι γερασμένοι και ζαρωμένοι ηθοποιοί μπαινοβγαίνουν σε διαμερίσματα και το παίζουν γκόμενοι με τριτοκοσμικό σενάριο, να αυτά ο νορμάλης θα τα δει και θα γελάσει!.
  • Επιτυχία επί πτωμάτων

    Οι νορμάληδες είναι το ακριβώς αντίθετο των Τζιτζ, αλλά εξίσου αντιπαθείς και κακό ψόφο νά 'χουνε. Και τρελά επικίνδυνοι. Π.χ. αυτός ο όχι πολλά κιλά μαλάκας επιστήμονας που ίσως και να δημιούργησε τον ιό του AIDS: Δες εδώ πόσο νορμάλ προσπαθεί να φερθεί όταν τον ξεμπροστιάζουν.
  • Η trendy μουσική

    Ακούνε όλα τα είδη, ανάλογα πάντα με τη μόδα. Αλλά πιο πολύ ό,τι παίζεται στα clubs. Οτιδήποτε είναι κοινωνικώς αποδεκτό. Όχι έντεχνο, soundtracks και τέτοια.
  • Χαρακτηριστικές πόζες

    Ο νορμάλης φοράει τεράστια γυαλιά ηλίου και παίρνει περίεργες πόζες. Η νορμάλα το ίδιο και βγάζει απαραιτήτως φωτογραφία με μαγιό στο προφίλ της, πάντα με σκοπό τη φιλία. Η πιο sexy πόζα μιας νορμάλας στο smilebook είναι το duckface. Αν μάλιστα το πετύχει καλά τότε μπορεί να προκαλέσει πολλαπλούς οργασμούς.
  • Το άθλημα

    9 στους 10 νορμάληδες κάνουν συστηματικά και με πάθος κάποιο άθλημα ή πάνε γυμναστήριο. Αυτό ενόσω είναι νέοι και αντέχουν, διότι όταν μεγαλώνουν που αρχίζουν την κοκαΐνη, ξεκόβουν από τον πολύ αθλητισμό και αρχίζουν να κάνουν παρέα με top models, μεγαλοδικηγόρους, δεσποτάδες και σχεδιαστές μόδας.
  • Η σιωπή

    Ο νορμάλης θέλει να τά 'χει καλά με όλους, όχι από καλοσύνη αλλά από συμφέρον. Αν κάτι δεν τον βολέβει ή δεν του κάθεται καλά σ'αυτά που του λες, δεν θα κάνει καβγά, ούτε θα λύσει το πρόβλημα: Θα προσποιείται ότι δεν υπάρχεις και θα κρύβεται σαν τη χεσμένη στρουθοκάμηλο. Ή —μαθημένος από την τηλεόραση— θα θέλει να βρει το κουμπί MUTE στη σχέση σας να το πατήσει. Γάμοι χρόνων και οικογένειες με παιδιά έχουν διαλύσει έτσι, με τη "σιωπή του νορμάλη" που δημιουργεί μια de facto επηρμένη κατάσταση όπως έχω ήδη αναλύσει σε παλιότερο αριστούργημά μου.
  • Το κόρδωμα

    Το περπάτημά τους είναι χαρακτηριστικό και έχει γούστο. Όρθια πλάτη σαν να περνάνε πασαρέλα. Εξαιρετικά κωμικό θέαμα νορμάλης να περπατά κορδάτος, να παραπατεί και να πέφτει φαρδύς πλατής στο δρόμο. Την εικόνα του αυτή περιγράφει όμορφα ο ποιητής Καρυωτάκης στο ποίημά του "Ο πόνος του νορμάλη":

    Γλίστρησες κι έπεσες μπροστά,
    μ' όλη τη μούρη στα σκατά,
    μα σηκώθηκες και πάλι
    λεβεντόμαγκα νορμάλη.

  • Το ντύσιμο και το νορμαλί μαλλί

    Ντύνονται καλά. Αυτό είναι το δυνατό τους σημείο. Όντας άδειοι εσωτερικά, επικεντρώνονται στην εμφάνιση με αξιοθαύμαστα αποτελέσματα. Σπάνια απαντάται κακοντυμένος και απεριποίητος ένας νορμάλης. Το δε μαλλί είναι πάντα σε όρια τελειότητας. Στο μαλλί o νορμάλης τα δίνει όλα. Τόσο που μπορείς να τον καταλάβεις από το χτένισμα και μόνο. Τα emo είναι νορμάληδες. Ήταν, δηλαδή, γιατί τώρα πέρασε η εποχή τους. Οι χίπστερς είναι νορμάληδες.
  • Η ακροδεξιά έφεση

    Έχουν προσκόλληση στα στερεότυπα. Οι Άγγλοι πούστηδες, οι Αμερικάνοι κερατάδες (γαμώ το σπίτι τους μας κάνουν κουμάντο), οι Σκατότουρκοι, οι Ψωροσκοπιανοί, οι Κωλοαλβανοί, οι Βρωμιάρηδες οι Πάκηδες, οι Μπέηδες, οι Γύφτοι (για δες ρε πώς είναι έτσι), κοντοί (πω ρε άνθρωπος τώρα είναι αυτός;), οι χοντροί, οι φτωχοί δηλαδή οι τρίτης κατηγορίας που δεν τους κάνει παρέα μην κολλήσει κακομοιριά, οι περίεργοι (πώς είναι έτσι αυτός ρε, στοίχημα ότι είναι πούστης), οι ηλικίες (εσύ να κάνεις παρέα με άτομα της ηλικίας σου), οι θρησκείες (αφού δεν είναι ορθόδοξη Χριστιανή η κοπέλα μήπως γιόκα μου να το ξανασκεφτείς;), οι Εβραίοι (ειδικά οι Εβραίοι). Παράδειγματα τέτοια βλέπει κανείς στα κανάλια.
  • Ο σκύλος

    Το μεγαλο κλου: ΕΧΟΥΝ ΣΚΥΛΟ. ΟΛΟΙ οι νορμάληδες έχουν για κάποιο λόγο σκύλο! Οι προχωρημένοι μάλιστα έχουν Πίτμπουλ. Αυτό είναι ανεξήγητο μυστήριο, δεν το έχω λύσει ακόμα. Μάλλον επειδή πλήττουν πείθουν τη μαμά τους να τους πάρει εκεί ένα κοπρόσκυλο το οποίο φυσικά βαριούνται μέσα στο μήνα και το αφήνουν να το ξεσκατίζουν οι γονείς. Πάρε τώρα θέαμα να βλέπεις νορμάλη καλοντυμένο στο δρόμο να περπατά σαν να έχει καταπιεί χάρακα και να κρατά και τη σακούλα με τα σκατά του σκύλου. Ακόμα πιο γελοίο να βλέπεις το γονιό του νορμάλη που τον έχει στείλει ο κανακάρης να βγάλει το σκύλο να χέσει γιατί αυτός βαριέται. Μεταξύ μας καλά να πάθει κι ας πρόσεχε, το λιγότερο που μπορώ να πω γι' αυτό το σκατόπραμα τον κανακάρη που έφερε στον κόσμο. Μια νορμάλα πήγαινε βόλτα το σκύλο της να χέσει στo Crescent street στο Queens, και ο σκύλος διέκοψε την κυκλοφορία και ξέρναγε στη μέση του δρόμου, αλλά αυτή απτόητη στεκόταν δίπλα του και τον ρώταγε: "Feeling nauseous?" Κορνάρανε στο μεταξύ οι άλλοι από πίσω, άστα. Ένας άλλος πάλι στην Αγγλία έβαλε στο σκύλο του ηλεκτρικό κολάρο για να του κάνει ηλεκτροσόκ κάθε φορά που υπερέβαινε τα όρια και ξέφευγε από τη νορμάλ συμπεριφορά. Το καλοκαίρι πετυχαίνει κανείς συχνά το μετροσέξουαλ σουλούπι νορμάλη με σαγιονάρα στο γλιτσερό ξυρισμένο πόδι, να κρατάει με στυλ την αλυσίδα του σκύλου που χέζει. Μη γελάς. Αυτό τώρα είναι ποζεριά δηλαδή το παίζουν μεγάλοι άντρακλες που δε σηκώνουν μύγα στο σπαθί τους.
  • Η μπόχα

    Το άλλο μεγαλο κλου: Η ΜΥΣΤΗΡΙΩΔΗΣ ΜΠΟΧΑ! Συχνά όταν πλησιάζεις νορμάλη, κάτι βρωμάει έντονα. Το σώμα του; Το στόμα του; Τα αρώματά του ανακατεμένα με τον ιδρώτα; Η αποτριχωτική κρέμα σε άντρες και γυναίκες που μυρίζει ουρία; Ό,τι κι αν είναι, πίστεψέ με ΕΙΝΑΙ. ΚΑΙ ΒΡΩΜΑΕΙ. Το ξέρει και ντρέπεται γι' αυτό και εδώ είναι το ζουμί: Αν θες να ισοπεδώσεις ένα νορμάλη, βρήκες το αδύνατο σημείο του! Πλησίασέ τον και σνίφαρε επίμονα και με ερευνητικό ύφος. Μπορείς κιόλας να ψιθυρίζεις επαρκώς δυνατά "Τι μυρίζει έτσι, ψόφησε τίποτα;" Αυτό ήταν! Τον σκότωσες! Του άλλαξες το ταμ τιριρίμ στην ψυχολογία. Του ισοπέδωσες την αυτοπεποίθηση σε τέτοιο βαθμό που παίζει ν' αυτοκτονήσει την ίδια κιόλας μέρα!

Εδώ τώρα πρόσεξε: Οι νορμάληδες προσπαθούν να ΦΑΝΟΥΝ νορμάλ, αλλά στην πραγματικότητα δεν είναι. Καθόλου! Όπως είπε ένας operator στο IRC μας:

"Όσοι το παίζουν πιο νορμάλ κι απ' τους νορμάλ ενώ είναι για τον πούτσο, στην πραγματικότητα είναι πιο για τον πούτσο κι απ' αυτούς που είναι για τον πούτσο." (SRDRN)

Οι νορμάληδες ΠΑΝΤΑ ΚΡΥΒΟΥΝ ένα χοντρό πρόβλημα για το οποίο ντρέπονται.


Μετάδοση της ασθένειας, προφυλάξεις


Αφού αναλύσαμε τα χαρακτηριστικά τους μέχρι αηδίας, ας πούμε τώρα πώς μεταδίδεται η αρρώστια: Βλέπεις ανυποψίαστος ένα νορμάλη να κορδώνει και αμέσως παθαίνεις έρωτα και ονειρεύεσαι να γίνεις ευγενής σαν αυτόν. Αλίμονό σου ταλαίπωρε αν δεν έχεις διαβάσει ftou.gr και δεν ξέρεις τι απίστευτη απάτη είναι αυτό το κόρδωμα και τι καραμπινάτα κουσούρια κρύβει! Και έτσι χωρίς να το καταλάβεις γίνεσαι κι εσύ ένα μ' αυτούς. Ακόμα χειρότερα, αν αναγνώρισες τον εαυτό σου σ' αυτό το άρθρο, το κακό έχει ήδη γίνει και δύσκολα διορθώνεται. Στείλε μας email να σε εντάξουμε σε ειδικό πρόγραμμα αποθεραπείας, αν και, ξαναλέω είναι δύσκολα τα πράματα. Αν δεν την πάτησες ακόμα, προφυλάξου. Πρόσεχε την τηλεόραση, τις αμφίβολες επαφές και ειδικά το smilebook.

Μαθήματα Rohala Art

Σχόλια:

#1~Pelvic_Thrust @ 24/6/2011 - 01:02
"Όντας άδειοι εσωτερικά, επικεντρώνονται στην εμφάνιση με αξιοθαύμαστα αποτελέσματα."

+1000 !! Εχεις απολυτο δικιο. Δεν υπαρχει περιεχομενο.

Να συμπληρωσω και κατι ακομα που παρατηρησα στους.. νορμαληδες

Δεν ειναι "ψαγμενοι" "ανθρωποι". Τα δεχονται ολα οπως ειναι, δεν αφιερωνουν χρονο να κατσουν να σκευτουν για μερικα θεματα που χρηζουν προσοχης και δεν εχουν να παραθεσουν επιχειρηματα σε μια συζητηση ή λογομαχια.

Πρεπει να τους λες αυτα που θελουν να ακουν... να κανεις αυτα που κανουν αυτοι (νορμαλικα πραματα) και να τους "δειχνεις" αυτα που θελουν να βλεπουν...

Και επειδη ειναι τοοοσο "ανοιχτομυαλοι", μοντερνοι, προοδευτικοι και κουλτουριαρηδες, εχουν ξεφυγει αρκετα σε μερικα ευαισθητα θεματα... και μολις τα θηξεις εκει ειναι που καταλαβαινεις πραγματικα γιατι αυτη η κοινωνια παει απο το κακο στο χειροτερο και δεν υπαρχει ελπιδα.
#2~Webmaster @ 28/6/2011 - 21:48
Μα ναι, αυτή είναι η αιτία του Νορμαλισμού: Το ότι είναι αγράμματοι! Μοναδική πηγή μόρφωσης έχουν την τηλεόραση και το smilebook.

Για να γράψεις σχόλιο στο άρθρο πρέπει να είσαι μέλος του site και να έχεις κάνει login.