Στείλε λεφτά στο ftou.gr
Το ότι κανείς δε σε καταλαβαίνει δε σημαίνει ότι είσαι και καλλιτέχνης!
Πέμπτη, 25 Απριλίου

Lilla 28/10/2002 6:57:00 μμ

Τρόποι καλής συμπεριφοράς: Οι αγενείς θόρυβοι

Φέξε μου Το ανθρώπινο σώμα είναι ένα μεγάλο εργοστάσιο με μηχανήματα που δουλεύουν μέρα νύχτα και σωλήνες απ' όπου βγαίνουν θόρυβοι και αέρια. Η καλή αγωγή συνίσταται στο να περιορίζονται όσο το δυνατόν περισσότερο οι οχλήσεις που προκαλεί το εργοστάσιό μας.

 

 

XAAAAAAAA...XOY: ΤΟ ΧΑΣΜΟΥΡΗΤΟ

 

Το χασμουρητό δείχνει πως είμαστε κουρασμένοι ή πως πλήττουμε και πρέπει να είναι όσο πιο διακριτικό γίνεται. Για να μη δυσαρεστείτε τους γύρω σας, μη χασμουριέστε με ανοιχτό το στόμα και ζητήστε συγγνώμη εξηγώντας πως είστε κουρασμένος, κυρίως όμως μην αφήνετε τους άλλους να φανταστούν πως βαριέστε την παρέα τους.

 

ΠΡΟΣΟΧΗ:
Μην ξεχνάτε να βάζετε το χέρι μπροστά στο στόμα σας όταν χασμουριέστε. Είναι απρέπεια να δείχνετε τις αμυγδαλές σας σε όλον τον κόσμο

 

 

ΧΙΚ, ΧΙΚ, ΧΙΚ: Ο ΛΟΞΥΓΚΑΣ

 

Αν έχετε λόξυγκα, πιείτε αργά και με μικρές γουλιές ένα ποτήρι νερό συγκρατώντας την αναπνοή σας.

 

ΠΡΟΣΟΧΗ:
Μη γελάτε αν κάποιος έχει λόξυγκα. Ίσως είναι ο επιθανάτιος λόξυγκας.

 

 

MΠΕΡΠ! ΕΡΚ! ΟΥΕΕΕΕΚ! ΤΟ ΡΕΨΙΜΟ

 

Η νεαρή μητέρα χαίρεται με το ρέψιμο του μωρού της. Χαίρεται όμως πολύ λιγότερο όταν το μωρό της είναι 15 ετών και συνεχίζει τα ρεύεται στο τραπέζι. Για τους Άραβες αυτό είναι δείγμα ευγένειας: αυτός που ρεύεται δείχνει πως έφαγε καλά. Βέβαια, στην έρημο Σάχελ, ο Άραβας δεν έχει την ευκαιρία να ρεύεται συχνά.

 

 

ΓΚΟΥΧ ΓΚΟΥΧ, ΣΝΙΦ... ΧΟΥΡ, ΧΟΥΡ: ΤΟ ΣΥΝΑΧΙ

 

Να σκουπίζετε τη μύτη σας διακριτικά, να μην ξεδιπλώνετε ολόκληρο το μαντήλι σας, μόνο το μισό.

 

ΠΡΟΣΟΧΗ:
Αφού σκουπίσετε τη μύτη σας, μην κοιτάτε το μαντήλι σας και κυρίως μην το δείχνετε στους άλλους. Σπάνια υπάρχουν μαργαριτάρια εκεί μέσα.

 

 

ΑΑΑ... ΑΑ... ΨΟΥΥΥ: ΤΟ ΦΤΑΡΝΙΣΜΑ

 

Όταν φταρνίζεστε, ξαποστέλνετε τα μικρόβιά σας με ταχύτητα εκατό χιλιόμετρα την ώρα σε ακτίνα πέντε μέτρων. Γι' αυτό απομακρυνθείτε πέντε μέτρα ή γυρίστε την πλάτη σας για να φταρνιστείτε.

 

Αρχικά η έκφραση "γείτσες" λεγόταν σε περίοδο επιδημίας πανούκλας στο άτομο που φταρνιζόταν, γιατί το αψού ήταν το πρώτο σύμπτωμα της πνευμονικής πανούκλας. Ήξεραν πως θα πέθαινε αλλά με το "γείτσες" ήταν σαν να του έλεγαν καλό ταξίδι στον άλλο κόσμο.

 

ΠΡΟΣΟΧΗ
Ένας Αλβανός δεν πρέπει ποτέ να ευχηθεί "γείτσες" σ' έναν ρατσιστή, ακόμα κι αν φταρνιστεί.

 

Η ευχή του ρατσιστή είναι να επιστρέψουν όλοι οι Αλβανοί στη χώρα τους, ο Αλβανός όμως προτιμά να μείνει μαζί μας.

 

 

ΠΡΟΥΤ, ΠΡΟΥΤ, ΠΟΥΦΦΦΦΦ.... Η ΠΟΡΔΗ

 

Συχνά αναπάντεχη, μπορεί να είναι δυνατή ή σιγανή, είναι αδύνατο να προβλέψουμε την ηυχητική της απόδοση. Η πιο ύπουλη μορφή της είναι η σιωπηλή, συνοδεύεται όμως από μια αηδιαστική οσμή.

 

Μεταξύ νεαρών ή στενών φίλων, αυτό προκαλεί γέλιο, όταν όμως είμαστε με άτομα που δε γνωρίζουμε καλά, τότε σοκάρει. Καθώς η κλανιά είναι ανώνυμη, δημιουργεί στον περίγυρο ένα κλίμα όλο υποψία. Στο Μεσαίωνα συνήθιζαν ν' αφήνουν ένα σκυλί κάτω απ' το τραπέζι κι έτσι το καθιστούσαν υπεύθυνο για τις πορδές που άφηναν όλη τη βραδιά.

 

Επωφεληθείτε να κλάσετε όταν βρίσκεστε σε χώρους ευρύχωρους και υπαίθριους, σ' ένα στάδιο π.χ. Αποφύγετε τους κλειστούς χώρους και προσπαθήστε να μην κλάνετε σ' ένα διαστημόπλοιο. Περιμένετε πρώτα να φτάσετε στη Σελήνη.

 

ΠΡΟΣΟΧΗ:
Μην πείτε ποτέ "γείτσες" σε κάποιον που έκλασε.

 

Απαντώντας "ευχαριστώ", ο κλανιάρης θα έπαυε να είναι ανώνυμος και η οικοδέσποινα για να τον κάνει να αισθανθεί άσχημα, σύμφωνα με το savoir vivre θα ήταν υποχρεωμένη να κλάσει κι εκείνη.

Μαθήματα Rohala Art

Για να γράψεις σχόλιο στο άρθρο πρέπει να είσαι μέλος του site και να έχεις κάνει login.