Στείλε λεφτά στο ftou.gr
Το ότι κανείς δε σε καταλαβαίνει δε σημαίνει ότι είσαι και καλλιτέχνης!
Τετάρτη, 22 Μαΐου

Lilla 12/1/2003 8:35:00 πμ

Μη βασανίζητε το όργανόν σας

ΓιαλαντζίΤο κείμενο που θα διαβάσετε είναι χαρακτηριστικό απόσπασμα από το βιβλίο ενός Καθολικού Ιεροκήρυκα. Στόχος του είναι να πείσει τους νέους για τα καλά της αγνότητας, όπως αυτός την εννοεί. Δεν ξέρω κατά πόσον μπορούμε να το πούμε "αστείο" ή αν πρέπει να το πούμε εξοργιστικό, πάντως σίγουρα είναι απόδειξη ότι τα πολλά ληγμένα βλάπτουν...

 

Όποιος υποβιβάζει τα σχέδια του Θεού εις την τάξιν των κανόνων των φυσικών απολαύσεων, το πληρώνει πολύ ακριβά. Τώρα ρουφάς τυφλά το ποτήρι των ηδονών και δεν σκέπτεσαι ότι σε λίγο, ίσως σε μερικούς μήνας, θα φθάσης εις τον πάτο, εις το πικρό και σιχαμερό κατακάθι του ποτηριού. Αυτό δεν σε συγκινεί; Πιστεύεις, ότι ημπορείς να κάμνης δωρεάν μεγάλα έξοδα; Θα κοιτάξης με φρίκην εντός ολίγου, όταν η φύσις θα σου παρουσιάση τον λογαριασμόν. Διότι είναι γεγονός μεμαρτυρημένον ιατρικώς, ότι οι νέοι που νυμφεύονται πολύ ενωρίς (λ.χ. εις τα 20 χρόνια των) και ικανοποιούν τοιουτοτρόπως τα ένστικτά των εις τον γάμον, συνήθως αποθνήσκουν και αυτοί και τα παιδιά των πρόωρα. Ο οργανισμός για την τελείαν ανάπτυξίν του, έχει πραγματικά ανάγκην από τον χυμόν, που ο νέος εχρησιμοποίησεν εις τον πρόωρον γάμον του.

 

Αν ένας νέος κάθε εβδομάδα έκοπτεν ένα κομματάκι από τους πνεύμονάς του, πες μου τι θα συνέβαινε μ' αυτόν σ' ένα δυο χρόνια; Σκέψου λοιπόν, παιδί μου, τι καταστρεπτικόν αποτέλεσμα προξενεί στον οργανισμόν του, όταν ένας νέος ερεθίζη, βασανίζη το όργανον, που θα έπρεπε να αναπτύσσεται με την πιο μεγάλη αταραξία και με απόλυτον ησυχίαν, και όταν σε ηλικία 14 - 16 ετών σπαταλά τας νεανικάς δυνάμεις που συνεκέντρωνε η φύσις μέσα του για την ηλικία των 24 - 25 ετών με την πρόβλεψιν του γάμου.

 

[...]

 

Τίποτε άλλο δε σπρώχνει τον οργανισμόν εις την φθίσιν, όσο αυτή η αμαρτία. Σαν ακόρεστη βδέλλα απομυζά από την καρδίαν την ευδιαθεσίαν και της μαδάει από το πρόσωπον τα ρόδα της νεότητος και σβήνει τη φλόγα των ματιών.

 

Για την ιστορία: Ο συγγραφέας του παραπάνω βιβλίου δίδασκε επί χρόνια ως καθηγητής στο Πανεπιστήμιο της Βουδαπέστης.

Μαθήματα Rohala Art

Σχόλια:

#1~djcostas @ 12/1/2003 - 17:47
Εγώ ήξερα ότι βγάζεις τρίχες στα χέρια και τυφλώνει,τι λέει ο άνθρωπος...Εγώ πότε θα γίνω πατέρας δηλαδή?Πω πω...
#2~master sith @ 14/1/2003 - 22:42
Πςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςς!Τον έχει βαρέσει ολίγον το.........παπούλη?
#3~troxos @ 1/2/2003 - 01:18
an kai exw ena keno gnwsewn apo peira gnwrizw oti sthnanavroxia kalo einai kai to xalazi alla kai oti to gamhsi einai kalytero apo th malakia............. toulaxiston kalytero.
#4~Warlord @ 2/3/2003 - 23:27
Κάνε κάνα κρύο ντούζ ή βρές γυναίκα(& τα μπουρδέλα καλά είναι)

Για να γράψεις σχόλιο στο άρθρο πρέπει να είσαι μέλος του site και να έχεις κάνει login.