Στείλε λεφτά στο ftou.gr
Μεγάλες στιγμές της αρχαιότητας: Διαφημίσεις τσιγάρων παντού. Το κάπνισμα να θεωρείται μαγκιά και απόλαυση και όχι όπως τώρα ντροπή κι αδυναμία.
Παρασκευή, 29 Μαρτίου

Webmaster 9/9/2006 6:51:00 πμ

Αυθεντικά screenshots από το πισί του Webmaster

Φέξε μουΤο άρθρο αυτό είναι εφέ, επίδειξη και αυτοϊκανοποίησή μου. Θέλω να παινευτώ για τις επιλογές μου και τα κατορθώματά μου. Αν δε σοκάρεσαι να με βλέπεις να αυτοϊκανοποιούμαι μπροστά στην οθόνη σου και θέλεις να το διαβάσεις, καλά είσαι. Αν όμως δε σ' ενδιαφέρει να δεις τον υπολογιστή μου και τι προγράμματα τρέχω ή αν -ακόμα χειρότερα- είσαι μυαλοπλυμένος και κολλημένος με τη Microsoft, φύγε τώρα.


Το σύστημά μου είναι Fedora Core 5 και η desktop μου είναι Gnome. Η γκόμενα είναι άγνωστη. Το icon theme μου είναι GarGANTuan, το theme των κουμπιών και των άλλων GTK2 λιλιών είναι MurrinaEalm. Το theme των παραθύρων μου (metacity) είναι Alphacube 1.0 Metacity Color. Το panel στον πάτο από αριστερά προς τα δεξιά, έχει:

  • Το μενού
  • Το ανοιχτό παράθυρο (aris@rohala gnome-terminal)
  • Το wireless monitor (100% δύναμη το τζιτζί μου)
  • 21 βαθμοί Κελσίου και ξαστεριά στη Νέα Υόρκη σήμερα λέει το live weather σοσονάκι μου
  • Το system monitor που δείχνει πόσο ζορίζεται η CPU
  • Ένα mini-command prompt
  • Το μετρητή της μπαταρίας του λάπτοπ

Εργασία για τον αναγνώστη: Πατάς πάνω στην εικόνα με στιλ και την κάνεις μεγάλη.


Gnome Desktop

Έχω ένα φάκελο documents. Με το nautilus ανοίγω συχνά και πάω εκεί και βρίσκω εύκολα τους φακέλους development, ebooks και pictures γιατί τους έχω βάλει σημαδάκια. Πάτα εδώ να δεις πώς φαίνεται:


Nautilus

Όταν ακούω τη μουσική μου, διαβάζω αυτόματα τα lyrics, βλέπω στη wikipedia το βίο και την αμαρτία του καλλιτέχνη, παίρνω από το last.fm μια λίστα με τραγούδια που πιθανόν να γουστάρω και θαυμάζω το pc μου να υποκλίνεται στα γούστα μου. Amarok λέγεται το πρόγραμμα και για κάποιο μυστηριώδη λόγο του αρέσει πιο πολύ να παίζει το theme του Johnny English. Χτύπα:


Amarok

Κι άμα θέλω να κάψω τα έπη μου σε dvd, ανοίγω το k3b και πίνω την τσαγιούμπα μου βλέποντάς το να δουλεύει αυτόματα και να διαβάζει τη σκέψη μου. Δες κι εσύ:


k3b

Κι άμα θε να σερφά στο ftou.gr να δω καμιά φλασιά ή να γράψω καμιά φόλα, ανοίγω την όπερα και τραγουδάω σιγανά στη λα μινόρε:


Opera

Για να παίρνω τα email μου χρησιμοποιώ το evolution με το αχτύπητο spam filter και τα διάφορα άλλα σοσονάκια του στιλ ημερολόγιο, επαφές και τέτοια.


evolution

Μην παραλείψω να σας πω για την εκπληκτική σουίτα Office που χρησιμοποιώ. Έχει word processor, spreadsheet, database, drawing application και math editor.


Openoffice.org writer

Για όλα αυτά δεν πλήρωσα φράγκο. Μου τα έδωσε το Linux δωρεάν και με έκανε ευτυχισμένο. Βλέπω αφ' υψηλού αυτούς που αγκομαχούν κλέβοντας serial numbers, αρπάζοντας ιούς, κάνοντας product activation και βλέποντας μπλε οθόνες. Και πράσσειν' άλογα. Ευχαριστώ από καρδιάς την κοινότητα του Fedora Core που μου δίνει τη δυνατότητα να χρησιμοποιώ δωρεάν software χωρίς να με δεσμεύει σε τίποτα.

Μαθήματα Rohala Art

Σχόλια:

#1~kurkosdr @ 12/9/2006 - 16:23
Παιχνιδια παίζεις? Την Lara την βλεπεις? Σπινιες στο need for speed κανεις?

Αυτά τα παραπάνω που λες, μπορεί να τα κανει και ένα κινητο nokia με symbian OS (για παραδειγμα, το nokia n93 και opera με wifi έχει, και βιντεο γραφει, και mp3 παίζει και γραφει, και blogger έχει, και mail push και quickword κ.λ.π.). Και τα χει και μαζεμενα και τακτοποιημενα, και όχι σκορπια απο δω και από κει με κατι γελοια ονοματα όπως k3b, konkuerror (σκοπιμη η ανορθογραφια) και άλλα τέτοια

Μονο η εγγραφή DVD μένει, εκει μπροείς να παρεις ένα standalone μηχανακι που να σου γραφει τα DVD σου.

Αν το λειτουργικο δεν κανει την Radeon σου να ιδρωσει από τα πολλά παιχνδια, πολύ απλά "κινητιάζει", όπως λενε στο χωριο μου.

Περιμενω εναγωνιως την απαντηση (και το ban ίσως?)
#2~kurkosdr @ 12/9/2006 - 16:35
Και ελεγξε τον τιμημενο τον κωδικά γιατί στο firefox πετάει σφάλμα

Σφάλμα: Error in parsing value for property 'border-top'. Declaration dropped.
Πηγαίος κώδικας: http://pagead2.googlesyndication.com/pagead/ads? κ.λ..π.

και στον ΙΕ δεν ανοιγει
#3~aris @ 12/9/2006 - 20:40
Η νοητική σου στέρηση δε σου επιτρέπει να θαυμάσεις το μεγαλείο του πισιού μου και αντίθετα βρίσκεις τάχαμου αδύνατο σημείο τα παιχνίδια να πετάξεις τη μαλακία σου. Ε άμα θες να ξέρεις, παιχνίδια μπορώ να παίξω στο Playstation ή άμα έχω μεγάλο ζόρι μπορώ να παίξω στο pc μου με vmware.

Εσύ όμως μπορείς να έχεις αυτά που έχω εγώ, ΟΠΩΣ εγώ τα έχω;

Τσούκου.

Υ.Γ. Thanks για τον κώδικα. Το έφτιαξα. Ο Explorer είναι buggy και δε με αφορά.
#4~kurkosdr @ 14/9/2006 - 19:56
1. Τα παιχνιδια στο PC με αυτά του playstation ειναι ουρανος με τη γη. μην τα συγκρινουμε...

2. Δηλαδή παιζεις (δεν ειπα "τρεχεις") παιχνιδια μεσω vmware? Στο linux. Θα ηθελα πολύ να το δω αυτό

3. Η πολύ αυτοικανοποιηση βλαπτει και εσυ μολις ξεπερασες το μεγιστο οριο

4. Αυτα τα προγραμματα υπάρχουν σε free και σε windows αν το πας εκει. Ειναι το DVD maker free, το opera, το openoffice κλ.π.
#5~fotisman @ 14/9/2006 - 23:58
Μόνο που πριν βάλεις τα freeware προγραμματάκια σου, έτρεχες να βρεις το cd των Windows σπασμένο-με το τελευταίο serial, (σετ αυτό) για να μην κουράζεσαι.

Στο θέμα μας, αν και δεν μπορώ να βάλω screenshots εδώ χρησιμοποιώ Suse 10.0 με Gnome (το μενού όμως το έχω απο πάνω). Το metacity είναι το πιο απλό που έχω βρει (στοιχείο μινιμαλισμού) και τα icon theme είναι κλεμμένο απο το Gentoo.

Τα σοσονάκι του live weather το έχω και εγώ όπως και τα monitors για cpu, Ethernet traffic, HD και ένα ημερολόγιο.

Χρησιμοποιώ Amarok για την μουσική μου, K3b για τις "φωτιές", Xine για ταινίες και videos, Μοzilla για browsing, Χchat για IRC, Valknut για το DC, Αzureus για τα torrents και OpenOffice ως σουίτα γραφείου.

Το ρεκορ του Uptime μου ειναι 33 μέρες.
Γενικά τα χρώματα του Desktop και το wallpaper είναι προς το space (μαυρο-μπλε) και γενικότερα είναι πολύ πιο όμορφο απο του Webmaster :P

Τέλος
#6~Unicorn @ 15/9/2006 - 15:14
Πολύ καλό το theme αν και δεν το βρήκα στο link που μας έδωσες . Τεσπα !

Fotisman
Καμιά εικονίτσα απ’ το pcακι σου δεν μοιράστηκες μαζί μας όμως .
Ντροπή !!!!

kurkosdr
Μήπως τελικά συγκρίνεις τα ανόμοια και κουράζεσαι άδικα ? Αφού και 'συ λες ότι επί της ουσίας το ένα στηρίζεται στην απλότητα και την εύκολη χρήση και το άλλο , ασχέτου πολυπλοκότητας , αποτελεί αριστούργημα προγραμματισμού .
Παρόλα αυτά επιμένεις πως το πρώτο είναι καλύτερο ? Δεν σε καταλαβαίνω !
Για μένα είναι κινέζικα όλα αυτά βέβαια μιας και ανήκω στην αμέσως επόμενη κατηγορία , αυτή του καθυστερημένου χρήστη .
Είμαι υπέρ τον win γιατί μου είναι βολικό όπως και στο 99% των χρηστών φαντάζομαι χωρίς να έχω μέτρο σύγκρισης όμως μιας και από linux έχω μαύρα μεσάνυχτα .

Η παράθεση του … φιλοσοφικού ερωτήματος στο τέλος σε τι αποσκοπούσε ?
#7~tasos70 @ 19/9/2006 - 15:22
(Z)
#8~mader @ 26/9/2006 - 16:01
Καλό το Λινουξίδιο φίλε αλλά όχι κ τόσο εύχρηστο.
I mean: για να εγκαταστήσεις ένα πρόγραμμα πρέπει να ψάχνεις 30 ώρες στο ίντερνετ μέχρι να βρεις κ να κατεβάσεις τις απαραίτητες βιβλιοθήκες. Άσε που τα περισσότερα περιφερειακά δεν δουλεύουν σωστά η κ
καθόλου
(6)
#9~nekys @ 1/10/2006 - 02:31
Όσον αφορά τα παιχνίδια η αδυναμία πολλών και ίσως και η βαρεμάρα να κανουν το καλύτερο, δηλαδή να ψαχτούν κάνει μπάμ!
Ναι το Linux παίζει παιχνίδια και αν κάνετε ένα googlάρισμα θα δείτε πως το 40-60% των νέων κυκλοφοριών για Windoze βγαίνει native και για linux και τις περισσότερες φορές στο ίδιο δισκάκι με την έκδοση για Windoze.
Δεν φταίω εγώ αν αυτοί που σας τα πουλάνε πειρατικά το κόβουν για να γλυτώσουν χώρο και χρόνο.
Α, αν κάνετε και μια επίσκεψη με τον ευάλωτο browser σας sto winehq.com θα δείτε πολλά μαμάτα παιχνιδάκια τα οποία παίζουν πολλές φορές καλύτερα στο linux από ότι στα Windoze μέσω του Wine (Ξεκαθαρίζω από τώρα πως δεν είναι emulator είναι απλά γαμάτο) ακόμα και το WoW ;-)
Με το θέμα των περιφεριακών δεν σκάω.
Και την κάρτα ήχου μου (και την on-board και την m-audio) την είδε τέλεια και με full δειγματοληψία
Και τους drivers της ATI κατέβασα για 3D acceleration.
Και τους σκληρούς μου που είναι 400Gb τους είδε 400Gb ενώ τα Windoze τους έβλεπαν 137Gb
Αν χρησιμοποιήσετε και μια Debian-based διανομή η εγκατάσταση λογισμικού είναι πανεύκολη και υπάρχουν 18.000 προγράμματα να διαλέξεις και να κατεβάσεις με ένα κλικ και να εγκατασταθούν αυτόματα.
#10~nekys @ 1/10/2006 - 02:32
Και ΝΑΙ είναι πιο εύχρηστο!
Όταν έβαλα την αδερφή μου και την μάνα μου να το δουλέψουν δεν αντιμετόπισαν κανένα πρόβλημα και δεν με έχουν πάρει ποτέ τηλέφωνο να με ρωτήσουν "πως γίνεται αυτό ή που είναι αυτο. Ενω με τα Windoze...
Άσε που κάθε 3μηνο πήγαινα κέρκυρα να τους καθαρίσω το μηχάνημα από τους ιούς, να τους κάνω defrag (χαχαχα! defrag!) και να τους ξαναπεράσω drivers επειδή όλο και κάποιο αρχειάκι χανόταν καθώς στα Windoze έχουν δικαιώματα admin...
Αφήστε που δεν χρειάζεται να του κάνω ποτέ reboot...
Ναι τα Windoze καλά είναι. Μείνετε εκεί να παλευέτε με τα P2P να κατεβάσετε πειρατικά προγρμματάκια, να αγκομαχάτε να δείτε γιατί κολλάει πάλι, και πετά ροζ οθόνη να κατεβάζετε ιούς και spyware και adware και να ψαχνόσαστε ποιό λογισμικό κατά όλων αυτών είναι το καλύτερο και πού είναι το torrent του για να το κατεβάσετε και ακόμα καλύτερα να ξανακάνετε φορμάτ-εγκατάσταση σε φρέσκια εγκατάσταση γιατί η πρώτη δεν "έκατσε" καλά! Μείνετε εκεί που είστε και πληρώνετε ή κλέψτε για να ταλαιπωρείστε.
#11~nekys @ 1/10/2006 - 02:38
Και το συστηματάκι μου είναι ένα ταπεινό Debian Testing (Etch) που πάει σφαίρα και παίζει και το μοναδικό παιχνίδι που μαρέσει τέλεια και ας μην έχει βγεί ποτέ για linux. Diablo II!
Και αν ήθελα να παίζω παιχνίδια θα έπερνα ένα Xbox (όχι πως δεν θα του έχωνα linux!) ή ένα Playstation II (που πάλι πέρνει linux!) γιατί θα ήξερα πως εκεί θα έπαιζε σίγουρα και δεν θα χρειαζόμουν κάθε 6μηνο καινούργια κάρτα γραφικών. Και όποιος δεν με πιστεύει ας έρθει σπίτι μου να προσπαθήσει να το κάνει να κολλήσει ή να του κάνει ζημιά! αν ξέρατε τον κωδικό root και αν έχετε εύκαιρη καμία βαριοπούλα ίσως να τα καταφέρνατε...
#12~nekys @ 1/10/2006 - 14:23
Και ο Laser ΟΚΙ και ο Inkjet HP δουλεύουν. Και οι δυό αναγνωρίστηκαν αυτόματα. Δεν πέρασα drivers!
Και το scnnerάκι XEROX που πήρα πρόσφατα και είχα έναν κρύο ιδρώτα να με λούζει στην διαδρομή για το σπίτι, δούλεψε! Με έναν driver που κατέβασα, δούλεψε. και δεν έχω κάνει καθόλου compile εδώ και 4 μήνες.
#13~kurkosdr @ 1/10/2006 - 22:08
Ωραια nekys. Μες μου τωρα γιατι όταν εβαλα ubuntu liveCD στον φορητο μου (ΗΡ compaq nx9420), χωρις να κανω Install τιποτα, μετά δεν ελεγε να ξαναξεκινησει, αν δεν εβγαζες εντελώς την μπαταρια?

Μήπως τελικά οι μπλε-ροζ οθονες, προστατευουν το συστημα? Μύπως δεν ειναι σωστο σε κατι διανομες τυπου ubuntu, να περιοριζουμε τοσο τα δικαιωματ,ώστε καθε λεπτο να κανουμε Login ως admin? Μηπως το card reader του φορητου, και τα NTFS partiton θα ήταν ακλύτερο να μην χρειαζονται mount?

Αυτο με τα δικαιωματα admin, θα λυθει στα Vista...

Και όχι, δεν θελω να γραφω σε command line!! Εχουν ηδη βγει υπολογιστές χωρις πληκτρλογιο (tablet), και η τεχνολογια έχει ηδη προχωρησει σε touch GUI (λειοτυργικο που δουλευει εξολοκληρου με οθονη αφης). Δεν φτανει που δουλευω ακομα ποντικι, θα δουλευω και command line με πληκτρολογιο, όπως εκανα με τον 286 το 1991??
#14~sabros @ 2/10/2006 - 14:01
Ωραια τα σκρινσοτς απο το πισι του αντιμιν [βαριεμαι να αλλαζω γλωσσα] αλλα αυτα που μας λεει ειναι λιγο φουμαρα και ειναι εμφανεστατη η προκαταληψη κατα των γουιντοζ και εξηγω: 1. με φαιαρφοξ και ζοουν αλαρμ δεν εχω κανενα προβλημα με σπαιγουεαρ-ιους-ποπαπς κλπ 2. με πατσαρισμενο το γιουεχθημ.ντιελελ εχω κανει το πισι μου αγνωριστο και κουκλα 3.το πισι εχςι ρεκορ απτιμε 15 μερες [μετα επεσε το ρευμα] με καθημερινη χρηση βιντεο εντιτ ντιβιντι οθορινγκ κλπ 4. το θεμα δεν ειναι οτι βαριεμαι να ψαχτω για να σεταρω λινουξ. δεν θελω να φαω το χρονο μου με παπαριες [βρες ντραιβερ-κανε κομπαιλ-οχ δεν δουλευει μαλακια εκανα ξανακαντο-κοιτα στο νετ μπας και το βρεις κλπ] 5. Οσο για το κολλαει, οχι απλα δεν κολλαει. μπλε οθονη εχω να δω και γω δεν ξερω απο ποτε 6. υπαρχουν φριγουεαρ προγραμματακια που κανουν ολες αυτες τις απλες καθημερινες δουλειες τσαμπα και μια χαρα. Αυτοι που κατεβαζουν συνεχεια τα καινουρια ειναι ψωνια του στυλ "θελω το φωτοσοπ 9 για να κανω ρισαιζ τις φωτο της Κατινιτσας απο την εκδρομη στα τεμπη". 7. για παιχνιδια παρτε ενα πιες2 η ενα εξμποξ 360 και μη μου τα πρηζετε. 8.αν δεν εισαι συνεχεια βαλε-βγαλε προγραμμα τα γουιντοζ ειναι σουπερ σταθερα. το μονο ειναι να ειναι καλογραμμενοι οι ντραιβερς, και 9. δεν θελω να κανω γουεμπ σερβερ, δεν θελω να αραζω και να ακουω εμ-πι-τρια χαζευοντας στο νετ και γραφοντας κανα γουορντ. Θελω τις βιντεο-καπτσιουρ καρτες μου, θελω τις πολυ-καναλες καρτες ηχου μου [μη βγει κανα βλημα και πει για οντιτζι-οποιος καταλαβε καταλαβε] και τα θελω να δουλευον σφαιρα, καθε μερα και χωρις προβλημα. Με τα γουιντοζ τα κανω αυτα και το λινουξ να παει για κουρεμα. και οσο για το ακτιβεισον, εδω ξερουν ποτε χεσαμε και με τι μαρκα κωλοχαρτο σκουπιστικαμε, στο ακτιβεισον θα κολλησουμε; ΥΓ οποιος θελει σκρινσοτς απο το πισι μου ας μου στειλει μειλ
#15~kurkosdr @ 2/10/2006 - 19:45
@sabros Τα κουμπακια alt shift στο πληκτρολογιο δουλεουν? Ναι? Ε τοτε χρησιμοποιησε τα. Ειναι πολύ απλό και δεν ειναι καθολου κοπος, αρα δεν πρέπει να βαριεσαι να το κανεις. Το WGA και το activation δεν πειραζουν κανεναν που εχει αυθεντικά windows. Κατεβαινουν, ελεγχουν, διαγραφονται. Δεν καταγραφουν τιποτα αλλο προσωπικο

Εκτος και αν εχεις σπασμενα. Αλλά και σπασμενα να τα εχεις το PC magazine πήρε το θαρρος και δημοσιευσε αρθρο πως να το παρακαμψεις.. Και καλά με τη δικαιολογια αν σε δουλεψε ο πωλητης και σου εβαλε σπασμενα win χωρις να το ξερεις.. Ατσα, μαγκιες το πισομαγκαζονι!!

Επίσης, το προβλημα των Windows δεν ειναι η σταθεροτητα. Αν οι drivers σου ειναι ΟΚ (δεν ειναι για τα ΝΤ, όπως εκανε ένας γνωστος μου) και δεν σου εχει κατουρησει ο σκυλος το PC (hardware failure) ειναι αρκετα σταθερα.
ΕΚΤΟΣ και αν βγαζεις και βαζεις συχνα προγραμματα. Βλεπετε, καθε προγραμμα στα ΧΡ μπορει να φινεται install όπως το αρεσει και να κανει ότι θελει, με αποτελεσμα, αν σου αρεσουν τα πειραματα, να πρέπει καθε 2 χρονια να κανεις format, γιατι το συστημα θα εχει διαλυθει...
#16~aris @ 2/10/2006 - 20:02
Παρακολουθώ με υπομονή τους υποστηρικτές της Microsoft να αυτοκαταστρέφονται στο άρθρο μου και διασκεδάζω.
#17~sabros @ 3/10/2006 - 00:44
@κουρκοςντιαρ: τα κουμπακια δουλευουν μια χαρα και τα παταω οποτε μου κανει κεφι. Φυσικα και εχουμε αυθεντικα γουιντοζ, οποτε αυτα που λες τα ακουω βερεσε. και μην μου αρχισετε τις καρμιριες του στυλ "αααα κοροιδο το δικο μου λειτουργικο ειναι τσαμπα, εσυ πληρωσε το κοπανε". ναι το πληρωνω για να μην εχω ολα αυτα που ειπα.και αν αυτες οι εφαρμογες που χρησιμποιω βγουνε σε λινουξ και αποδειχτει οτι τρεχει καλυτερα, θα το σκεφτω κιολας.[αλλα δεν νομιζω να γινει ποτε αυτο]. το πισομαγκαζονιο ειναι για το πεος ουτος η αλλως οποτε τι να λεμε τωρα. αρα το προβλημα ειναι αυτο που ειπα και γω με τα βαλε-βγαλε προγραμματα. γιατι να το κανω? οπως ειπα, δεν το χω για χομπυ το ρημαδι να ακουω εμ-πι-τρια εχω καλυτερα πραγματα να κανω.
@αρις εγω που αυτοκαταστραφηκα; καποιος εχασε την μπαλα.διασκεδασε. ακου και κανα σουξεδακι στο πισι σου. και στο τσακιρ κεφι ριξε και μια ζεμπεκια μαζι με κανα ρακομελο. και πανω στις στροφες αλλαξε γουολπειπερ και κανε και κανα ντραιβερ κομπαιλ.
μποτομ λαιν: αν γουσταρετε να παιδευεστε με το πισι σας, παιδευτειτε.και καλα κανετε στο κατω κατω γιατι ψαξε ψαξε κατι καλο θα βγει στο τελος. αλλα αφηστε την γκρινια με τα γουιντοζ. δεν ειναι 1995, κοντευει 2007. μπορει να αργησε, αλλα τα καταφερε.
#18~nekys @ 8/10/2006 - 07:40
Χρησιμοποιό εγώ ποτέ shell; Γιατί να χρησιμοποιήσω; Ubuntu; Χα Χα Χα! Μακριά! Βάλε κανένα Slackware ή κανένα Debian να μάθεις linux και όχι gnome ή KDE. Και ίσως το GNU/Linux είναι ήδη πιό μπροστά και στα γραφικά! Για κάνε ένα search στο γούγλη για το XGL... ΧΑΧΑΧΑ
Τουλάχιστον όταν με το καλό βγεί το WoW port για linux, θέλω από περιέργεια να το τρέξω σε σκέτο X να δώ τι πιάνει! :D
#19~nekys @ 8/10/2006 - 07:50
Και δεν υπάρχει λειτουργικό που δουλεύει μέσω οθόνης αφής. Υπάρχει ένα λειτουργικό που δουλεύει με πλητρολόγιο και ποντίκι με κοτσαρισμένο ένα panel στην σειριακή και αυτό είναι όλο. Αυτά περί Tablet Edition είναι επιεικώς μπουρδίτσες. Τουλάχιστον για το λειτουργικό που λες, είναι πρακτικά αδύνατο. Θες τέτοια καλούδια; Ξέρεις τι είναι πυρήνας; Να το πάρουμε πρακτικά τι είναι πυρήνας; Όταν στο δικό σου λειτουργικό φορτώνεις το πιο μαμάτο θέμα που μπορείς να βρείς στο νετ και η CPU σου κολλάει μόνιμα στο 80% η δική μου ΜΑΖΙ με ημιδιαφάνειες και υφές πατάει μόνιμα στο 5%. Αυτό θα πει πυρήνας στην πράξη. Αυτό ισχύει και για τους drivers του touch πάνελ και για το γραφικό περιβάλλον και για όλα. Άντε να πάω για ύπνο!
#20~LeonHeart @ 15/10/2006 - 02:21
Άρης, θα γράψω αυτά που θα γράψω ξέροντας πως γνωρίζεις αν και κατα πόσο είμαι με τη Microsoft (κοίτα τα σχετικά άρθρα με τις απορίες μου στις φόλες) και για ένα μόνο λόγο: "Ξέρεις πως η Microsoft έχει το μονοπώλειο οπότε είναι λογικό να έχει τους υποστιρικτές της."
Και αν το καλοσκεφτείς θα δεις πως έχω δίκαιο. Αυτή ξεκίνησε σχεδόν από την αρχή τη σχεδίαση του λειτουργικού της σε γραφικό περιβάλλον, ενώ το Linux είναι καθ' αυτού βασισμένο στην κονσόλα. Και καλά για εμάς που έχουμε την όρεξη και υπομονή να ψαχτούμε και να βγάλουμε άκρη, κάποιο μέσος χρήστης δεν θα είχε το κουράγιο. Έχουν έτοιμη τη λύση και θα κάτσουν να σκάσουν. Μπορεί να σου φαίνομαι υπερ της Microsoft ξέρεις όμως πως δεν είμαι.
Οπότε άσε τον καθένα να κάνει την επιλογή του.
Κάποια στιγμή το linux θα κυριαρχίσει, είναι σίγουρο, ήδη άρχισε και ξεπερνά τα Windows (δείτε και εσείς οι δήθεν αγγλομαθείς πως γράφετε) θα χρειαστεί αρκετή δουλειά όμως (η οποία τελικά θα γίνει και το αποτέλεσμα της οποίας θα είναι εκπληκτικό σίγουρα).
Τέλος kurkosdr κοίτα να ξεσταβοθείς λιγάκι γιατί πολύ πίσω έχεις μείνει. Άκου εκεί το PC για παιχνίδια; Γι' αυτό είναι ρε οι κονσόλες.
Αυτά από μένα προς το παρόν. Α! Και Άρη, συνέχισε να τα χώνεις άγρια στη Microsoft....

#21~nekys @ 24/10/2006 - 20:09
Το γραφικό περιβάλλον των windoze σχεδιάστηκε μεν από την αρχή αλλά δεν ήταν ποτέ ενσωματομένο στο λειτουργικό. Αν και μικρός θυμάμαι τον πατέρα μου να κάνει αναβάθμιση από τα DOS σε Windoze 95 και να τα εκκινεί μέσω win.com. Δεν ξέρω τι γίνεται πλέον στα Windoze με το γραφικό περιβάλλον αλλά ξέρω στα σίγουρα πως και το Aero των SVista δεν είναι ενσωματομένο στο λειτουργικό και πως δουλεύει όπως τα κλασσικά theme των Windoze XP. Τουλάχιστον όπως είπα και παραπάνω είναι άλλη φάση να τρέχεις παιχνίδι στο Linux σε σκέτο X. Μπορείτε να βρείτε χίλιες δυό δικαιολογίες και επιχειρήματα να μην χρησιμοποιείτε Linux. Δεν θα βρείτε όμως τρόπο να αποδείξετε την κατωτερώτητα του Linux και του ανοιχτού λογισμικού γενικά. Ήδη πολλές πολιτείες της αμερικής έχουν βγάλει νόμο που επιβάλει την χρήση ανοικτών φορμά εγγράφων (OpenOffice.org) στις δημόσιες επιχειρίσεις και στους φορείς που συνεργάζονται με αυτές. Η απάντηση της microsoft ήταν πως αυτό είναι λάθος και επικίνδυνο γιατί ανα πάσα στιγμή η Sun μπορεί να "κλείσει" τον κώδικα! (Χα χα χα!) Και να το κάνει, δεν θα αλλάξει κάτι...
#22~kurkosdr @ 4/11/2006 - 20:41
καλά, καλά με πεισατε. πήρα (θελω να πω μου αντεγραψαν τα παιδια στο support του πανεπιστημιου) το suse 10.1 (τώρα να ειναι το open ή το κανονικο, θα σας γελασω).

Εμαθα και τις βασικες εντολες του unix

Να δω ποσο ωραια θα τιναχτει το laptop στον αερα, μιας και συμφωνα με τα ubuntu forums, μερικοι partition manager των διανομων δεν υποστηριζουν sata... (και ναι Αρη, τα laptop εχουν πλεον και sata, και PCI-E καρτες γραφικων και core duo και γενικα απ όλα, μην τα βλέπεις πια με μισο ματι)
#23~kurkosdr @ 4/11/2006 - 20:54
Και εννοειται πως το laptop μου δεν ειναι tablet edition. (πως θα παταγα ctrl + alt + del στο touch).

Εχω ξεστραβωθει επίσης αρκετά, αφού μια χαρα το δουλευω τα κολπα σε command line στο unixοειδες solaris9 του πανεπιστημιου. Απλά, τα win:

1) Αυτα ξερω 10 χρονια, αυά εμπιστευομαι

2) Αυτα περι κονσολας, ειναι επίσης μπουρδιτσες, αφού αν δεν εχεις να τα σκασεις χοντρα για LCD τηλεοραση, η αναλυση περιοριζεται σε αυτην της blusky 14" που εχω. Ενώ στο PC, εμεις παιζαμε HD games (μεσα 1998 και μετα), όταν αυτοί προσπαθουσαν να διακρινουν τι ειναι γραφικα και τι artifacts μεσα στα μολις 350.000 πολυγωνα του PSone και στις μολις 400 γραμμες αναλυσης της τηλεορασούλας τους. Τωρα, μπορει το 2009 να δουν πραγματικο antialliasing και anisotropic (ναι Αρη, τα laptop τρεχουν και παιχνδια με anisotropic), και ΚΑΝΟΝΙΚΟ online gaming (μην ακουσω για ΧΒΟΧ live, θα τα παρω)

3. To media center των ΧΡ μπαινει αμεσως, το mythtv, σου βγαζει την πιστη (και βρες τι κωδικο εχει το chipset της καρτας tv σου, αντε βάλε και τις ρυθμισεις για capture, αντε τρεχα να βρεις drivers για το sound chipset...)

4. Μονο σε ΧΡ τρέχει το nokia pc suite του Ν70. Τελεια και παυλα, λοιπόν
#24~nekys @ 17/2/2007 - 04:10
Για κάτι πρός το media center δες το geexbox.

Το Sony Ericsson W800i δεν παίζει στα windows δίχως τους drivers του, που να κοπανάω την κωλάρα μου κάτω... Στο Linux μην ρωτήσεις. Απλά παίζει. Το ίδιο και οι 2 εκτυπωτές μου. :)
#25~zaxosdoganos @ 23/2/2007 - 15:10
παιδες μη χαλιεσται αυτη την στιγμη σασ μιλαο απο ιντερνετ καφε .Το δικο μου pc αυτη την στιγμη αντιγραφει προγραμματα απο τη mirosoft που στο δικο σας θα ερθουν σε κανενα χρονο και βαλε .και μην μου πειτε οτι λεο μαλακιες γιατι κανενας απο εσας αυτη την στιγμη δεν δουλευει με 12πηρηνο pc me thn idia analysh kai grhgorada opos kai enas dual core
#26~wriwnas @ 18/5/2007 - 19:01
kurkosdr,δεν ξέρω γιατί, αλλά κάθε φορά που γράφεις κάτι μου δίνεις άπειρες λαβές για να αρχίσω να σου τα χώνω. Μπράβο σου! Τα καταφέρνεις. Με κάνεις να postάρω!

Λοιπόν. Έχω να σου πω ότι η λογική "Αυτήν ξέρετε, αυτήν εμπιστεύεστε" είναι η μεγαλύτερη μαλακία που ειπώθηκε ποτέ! Μη την ξαναπείς, σε παρακαλώ.

Επίσης μην είσαι πορωμένος με τα Windows... Δεν είναι αυθεντικά. Όπως και να το δεις. Όλες οι ιδέες τους είναι κλεμένες εμφανέστατα από το MacOS (και αυτό δίνει και μία απάντηση στον Lionheart που λέει ότι η Μικρομαλακή ξεκίνησε πρώτη τα γραφικά περιβάλλοντα. Όχι. Το πρώτο λειτουργικό με γραφικό περιβάλλον ήταν το Mac...).

Επιπλέον. Το καλύτερο hardware που υπάρχει αυτή τη στιγμή για προσωπικούς υπολογιστές τρέχει άνετα και σταθερά σε Linux. Διαβάστε το Linux Format του Μαΐου 2007 και δείτε τι εννοώ.

Και σίγουρα για τις ασυμβατότητες με το hardware δε φταίνε οι developers του Linux γι' αυτές. Οι εταιρίες που κατασκευάζουν τις συσκευές φταίνε που δεν δημοσιοποιούν αρκετά στοιχεία για τις συσκευές τους, ώστε να μπορούν να γράψουν αυτοί οι άγιοι άνθρωποι τους κατάλληλους drivers. Οι συμφωνίες με τη Μικρομαλακή τους μάραναν...

Τέλος θα πρέπει να δώσουμε λίγο σεβασμό στον zaxosdoganos για το σχεδόν πετυχημένο χιούμορ του: "12πηρηνο pc me thn idia analysh kai grhgorada opos kai enas dual core"... 12 πυρήνες που δουλεύουν με την ταχύτητα των 2... Μπράβο! Αυτό είναι πρόοδος. Πρέπει να είσαι developer της Μικρομαλακής. Αλλά ακόμη κι έτσι δεν μπορείς να έχεις προγράμματα που θα γράψεις σε έναν χρόνο. Είναι σα να μου λες ότι διαβάζεις ένα βιβλίο που θα γραφτεί σε ένα χρόνο και θα εκδοθεί σε 2 χρόνια... Έλεος... Πραγματικά. Τα σκέφτεσαι αυτά που λες;

Για να γράψεις σχόλιο στο άρθρο πρέπει να είσαι μέλος του site και να έχεις κάνει login.