Στείλε λεφτά στο ftou.gr
Ο τρόμος είναι ωραία αίσθηση, γι' αυτό προσπαθώ να τρομάξω τον αναγνώστη. Αν δω όμως ότι δεν μπορώ, θα προσπαθήσω να τον φρικάρω. Κι αν δεν μπορώ ούτε να τον φρικάρω θα τον κάνω να σιχαθεί. (Stephen King)
Τρίτη, 19 Μαρτίου

Webmaster 22/2/2013 11:39:00 μμ

Πώς φτιάχνουμε ένα video tutorial στο youtube

ΓιαλαντζίΤο παρόν είναι ένα tutorial για tutorial, δηλαδή για το πώς να φτιάξεις tutorial. Σκοπό έχει να διαφωτίσει εσένα, το φιλόδοξο νέοπα περπατητή που ξαφνικά την είδες σκηνοθέτης κι ηθοποιός ταυτόχρονα.


  1. Στην αρχή του video, βάλε μια εισαγωγή ενός λεπτού τουλάχιστον με φαντεζί γράμματα σε θολό φόντο και μουσική τέκνο. Όλοι οι μεγάλοι σκηνοθέτες κάπως έτσι ξεκινάνε τις ταινίες τους. Τρία λεπτά η διαφήμιση του youtube πριν το tutorial, διάολε, είναι πρόκληση. Πρέπει να είναι τουλάχιστον ένα λεπτό ο τίτλος σου για να καθαρίσει το μυαλό του θεατή απ' τη διαφήμιση.

  2. Για άλλο ένα λεπτό δείχνε άσχετα πλάνα με το κινητό σου και τρεμάμενο χέρι. Μ' αυτόν τον τρόπο θα υπνωτίσεις το θεατή και θα καταλάβει το tutorial καλύτερα.

  3. Ενώ θα περιγράφεις κάτι, διάνθιζε το λόγο σου με εεμμμμμμμμμμμμμ, αααααααααααααααααα, εεεεεεεεεεεεεεεεεε. Έτσι θα φαίνεσαι σαν κουλτουριάρης σε συνέδριο. Μην ξεχνάς να ξεροβήχεις κάθε τρεις και λίγο σε δεκαπλάσια ένταση από την ένταση ομιλίας για να κρατάς το θεατή σε εγρήγορση μην τυχόν και κοιμηθεί.

  4. Όταν θα μιλάς για κάτι, μη δείχνεις γραφήματα και καθαρές εικόνες αλλά τη φάτσα σου και μόνο. Έτσι θα μπορεί ο θεατής να συγκεντρώνεται στις κινήσεις των χειλιών και στα σταγονίδια του σάλιου σου ώστε να καταλάβει καλύτερα τα κρυφά νοήματα πίσω απ' τις λέξεις. Ενώ θα δείχνεις τη φάτσα σου, φτιάχνε τα μαλλιά σου μην τυχόν και σε βλέπει καμιά γκόμενα και σε λιγουρευτεί.

  5. Αν αποφασίσεις να δείχνεις εικόνες απ' αυτό που περιγράφεις, φρόντισε να είναι θαμπές, σκοτεινές και κουνημένες διότι αν η εστίαση είναι σωστή μπορεί ο ανταγωνιστής που καρτερεί να σου τις κλέψει και να τις βάλει σε δικό του video ναούμε.

  6. Να κάνεις το γύρισμα έξω και με δυνατό αέρα για καλύτερα εφέ. Να σιγουρευτείς ότι ο ήχος της ταινίας σου είναι 10 φορές πιο χαμηλά από των άλλων video του youtube, ώστε μόλις που θα σε ακούνε με φουλαριστά ηχεία. Μετά στο επόμενο video που θα πατήσουν, να τρομάξουν άγρια: χτύπος στον ανταγωνισμό.

  7. Να διακόπτεις κάθε λίγο και να βγαίνεις εκτός θέματος. Ο χρόνος των άλλων είναι άπλετος, έχεις όλα τα περιθώρια να διανθίζεις το λόγο σου με διάφορα συμβάντα: "Το ακόνισμα του μαχαιρού λοιπόν γίνεται ως εξής.. ωχ αυτή είναι η γάτα μου η Φίφη, Φίφη πες γεια στον κόσμο που σε βλέπει! Χθες γέννησε και μού 'κανε τρία γατάκια. Ζωή νά 'χουνε. Πού είχαμε μείνει; Α ναι, στο μαχαίρι..."

  8. Απενεργοποίησε τα σχόλια και τις ψήφους ώστε να μην πάρει πρέφα ο θεατής ότι πρόκειται για υψηλής αισθητικής βίντεο πριν πατήσει στο play, άστον να το καταλάβει αγάλια αγάλια, αφού θα έχει φάει κανά δεκάλεπτο απ' το χρόνο του.

Τώρα με το youtube, μπορείς κι εσύ να γίνεις διδάκτορας, σκηνοθέτης, ηθοποιός και καμεραμάν ταυτόχρονα. Δώσε γνώση στο λαό και διασκέδαση κάργα.

Μαθήματα Rohala Art

Για να γράψεις σχόλιο στο άρθρο πρέπει να είσαι μέλος του site και να έχεις κάνει login.