Στείλε λεφτά στο ftou.gr
Τέλειωνε παιδί μου από την τουαλέτα και σταμάτα πια αυτό το ρυθμικό ήχο!
Τετάρτη, 24 Ιουλίου

Webmaster 13/3/2003 7:52:00 μμ

Η γάτα, το μπλαζέ βλέμμα και η βλακεία

ΑγγελούδιαΣήμερα το απόγευμα ερχόμουν να δουλέψω και την είδα να με περιμένει. Ήταν η γάτα μου, που την είχε στήσει στη γωνία και με περίμενε. Και πολύ καλά έκανε, γιατί ξέρει πως όποτε έρχομαι όλο και κάτι βρίσκω για να την ταΐσω. Άρα: Αν δεν την τάιζα ποτέ, θα πείναγε μία, θα πείναγε δύο αλλά με την πρώτη ευκαιρία θα την έψαχνε αλλού τη δουλειά και σιγά μη με περίμενε. Συμπέρασμα: Τάιζέ τους για να σε περιμένουνε;

 

Όχι! Μη βγάζεις επιφανειακά συμπεράσματα, σαφώς και δεν είναι αυτό το θέμα μου. Θέλω να σε προβληματίσω για κάτι που περνάμε στο ντούκου κι όμως έχει αξία. Αν όμως ο εγκέφαλός σου δεν αντέχει το στρεσάρισμα και τα πολλά οκτάνια σε προειδοποιώ: μπορεί να τα φτύσει!

 

Σπάνια αγοράζουμε γάτες, συμβαίνει όμως κι αυτό. Τις περισσότερες φορές μας κουβαλιούνται από μόνες τους και μας κολλάνε. Ω, τι χαρά, τότε κομπάζουμε πως έχουμε γάτα! Αλλά το κακόμοιρο το ζωντανό, δεν έχει διαβάσει τα άρθρα του ftou.gr για την καλή συμπεριφορά. Καλά καλά δεν ξέρει πώς να μπει στο Internet! Έτσι, αρχίζει από ένα διάστημα και μετά και μας σπάει τα νεύρα. Θα νιαουρίσει επίμονα, θα μας γρατζουνίσει, θα κλάσει, θα χασμουρηθεί, θα σπάσει και κανά σερβίτσιο πάνω στο τσακίρ κέφι. Τι κάνουμε τότε; Η περισσότεροι κάνουμε υπομονή που όμως γρήγορα εξαντλείται στο πρώτο φάλτσο κατούρημα και τότε εξοντώνουμε τη γάτα με τρόπους που περιέγραψε σχετικό άρθρο του ftou.gr by bmagi (βλ. στο ιστορικό, στην πλάκα). Τις τύψεις τις διώχνουμε γρήγορα, είτε παίρνοντας σκύλο είτε αποφασίζοντας να μην ξαναασχοληθούμε με το άθλημα.

 

Εν προκειμένω, η γάτα εκπροσωπεί το αδύναμο κι εγώ τον "αφεντικό" της, αυτόν που έχει εξουσία ζωής και θανάτου επάνω της. Και επειδή η γάτα είναι ζώο και επειδή ζούμε στην Ελλάδα και οι φιλόζωοι ακόμα μετριούνται στα δάχτυλα, να κι αν έχω εξουσία ζωής, να κι αν έχω εξουσία θανάτου επάνω της. Κουνιούνται τα Καλάβρυτα!

 

Στο σημείο αυτό, θα ήθελα να τολμήσεις την εξής φευγάτη σκέψη: Ας πούμε ότι στη θέση της γάτας βρίσκεται ένας άνθρωπος, που μπορεί στη ζωή μας να έχει διάφορους ρόλους: Υπάλληλος, γκόμενος, γκόμενα, άντρας, γυναίκα, φιλαράκι, συνεργάτης, συνομιλητής. Πόσο σοβαρεύει η κατάσταση τότε; Καθένας από μας έχει βρεθεί και σε θέση δύναμης και σε θέση αδυναμίας. Κι εσύ κι εγώ και όλοι μας. Όταν είμαστε σε θέση αδυναμίας, απαιτούμε τη συμπαράσταση και κλαψουρίζουμε και όταν είμαστε σε θέση ισχύος, εξαλείφουμε το ενδιαφέρον μας για τους πάντες και τα πάντα πνίγοντάς το στο μπλαζέ βλέμμα της βλακείας.

 

Ηθικό δίδαγμα:

 

Μην κάνετε ΚΑΙ στους ανθρώπους αυτά που έχετε εκπαιδευτεί να κάνετε στα ζώα.

Μαθήματα Rohala Art

Σχόλια:

#1~katrin @ 13/3/2003 - 21:34
Το καλύτερο δε θα ήταν να μην κάνουμε ούτε στα ζώα, ούτε στους ανθρώπους, αυτά που δε θα μας άρεσε να πάθουμε...
#2~konosk @ 13/3/2003 - 21:52
Πικρό το χιούμορ αλλά ωφέλιμο
#3~rea19 @ 13/3/2003 - 22:56
:@ γνωρισα τους αν8ρωπους και αγαπησα τα ζωα......
#4~Villon @ 14/3/2003 - 08:10
Μπλαζέ βλέμμα της γάτας, ή απλανές βλέμμα της αγελάδας;
#5~Erotevmenaki @ 14/3/2003 - 23:10
:o καλα τα θετεις. Δυστυχως στην σημερινή εποχη δεν σεβομαστε ουτε ανθρωπους ουτε ζωα...
#6~σουπιά @ 17/3/2003 - 09:57
Villon μην βρίζεις τις αγελαδίτσες...
#7~σουπιά @ 17/3/2003 - 09:58
πλάκα πλάκα, καίει το θέμα...
#8~galandriel @ 17/3/2003 - 16:18
επιμένουμε να ξεχνάμε πως όλοι ζώα είμαστε
και συμπεριφερόμαστε οπως,άλλα ζώα,μας έχουν διδάξει
#9~aris @ 18/7/2003 - 02:18
Η πανέξυπνη γάτα αυτή χάθηκε μόλις το προηγούμενο Σάββατο προς Κυριακή, από τη φόλα του καταξιωμένου κοινωνικά γείτονά μου. Ας μείνει τουλάχιστον κάτι απ' αυτήν εδώ... έτσι για να μας θυμίζει τη μαλακία που μας δέρνει.
#10~SYLVER @ 2/8/2003 - 00:05
Λίγος σεβασμός στα ζώα βρε παιδιά ...κι αυτά ψυχή και αισθήματα έχουν....

Για να γράψεις σχόλιο στο άρθρο πρέπει να είσαι μέλος του site και να έχεις κάνει login.