Ubuntu Linux - Εξάπτει τις γκόμενες
Μην πτύετε καταγής
Αδιάβροχο είναι μάρκετινγκ. Αδιάγατο είναι οξύμωρο. Αδιάπαιδο είναι σχεδόν οξύμωρο.
Τρίτη, 23 Απριλίου

Webmaster 9/6/2004 11:23:00 πμ

Μες στην παρακμή της, χτυπάει Ολυμπιάδα

Κάτι τρέχειΜε έντονη ανησυχία βλέπω δεξιά κι αριστερά τους Έλληνες να θίγονται και να αντιδρούν όταν κάποιος (ξένος κυρίως) γράφει αρνητικά για την επικείμενη Ολυμπιάδα. Το παίρνουν πατριωτικά λες και τους θίξανε την τιμή και την υπόληψη. Αν όμως εξετάσουμε τα πράγματα λίγο πιο βαθιά, ίσως συμπεράνουμε ότι η αντίδραση αυτή των Ελλήνων είναι παντελώς αδικαιολόγητη.


Το όλο σκηνικό παρουσιάστηκε ως εθνικό πανηγύρι και γιορτή, από την πρώτη κιόλας μέρα μετά την ανάληψη των αγώνων. Λανσαρίστηκε έτσι, κατινοειδώς. Οι μόνοι που ίσως είχαν λόγο να χαίρονται ήταν τα στελέχη του Αθήνα 2004, οι επιχειρήσεις και όποιοι άλλοι θα τα μαγκώνανε με τα έργα και οι μόνοι που πραγματικά άξιζαν να χαίρονται (άνευ ψόγου) ήταν οι Έλληνες αθλητές.



Ο (φορολογούμενος) πολίτης δεν πρέπει να χαίρεται καθόλου, για τους εξής πέντε λόγους:


1. Θα πληρώσει τα σπασμένα. Δημόσιο χρέος, ρεμούλες και απάτες που θα αποκαλυφθούν 10 χρόνια αργότερα (ως συνήθως - μακάρι να βγω ψεύτης), συμβολή του ΝΑΤΟ, έργα που (και καλά) θα μείνουν χρήσιμα και μετά το τέλος των αγώνων αλλά ως εκ θαύματος θα ερημωθούν.


Ο ΕΛΛΗΝΑΣ ΘΑ ΠΛΗΡΩΝΕΙ ΓΙΑ ΧΡΟΝΙΑ ΤΙΣ ΔΕΚΑ ΜΕΡΕΣ ΤΗΣ ΟΛΥΜΠΙΑΔΑΣ


2. Η χώρα θα μοιάζει με στρατόπεδο συγκεντρώσεως. Η παραμικρή κίνηση θα εκλαμβάνεται ως τρομοκρατική απειλή. Λίγο θα διαφέρει η κατάσταση από μια εμπόλεμη τοιαύτη. Η Ελλάδα έβαλε μόνη της το κεφάλι της στο στόμα του λύκου, καθιστώντας τον εαυτό της ως πιθανό στόχο επίθεσης.


3. Η Ελλάδα θα δείξει ψεύτικο πρόσωπο προς τα έξω. Η χώρα δεν ήταν έτοιμη να αναλάβει Ολυμπιάδα. Τα περισσότερα έγιναν βιαστικά, ξεπερνώντας τον προϋπολογισμό και εκτός χρονοδιαγράμματος. Θα θυμίζει το σκηνικό, χωριάτικο πανηγύρι. Καθαρίζουμε τους δρόμους από τα αποτσίγαρα (πβ. αδέσποτα, Αλβανούς - Κούρδους - Έλληνες άστεγους) μην τυχόν δει βρώμικους τους δρόμους ο επισκέπτης από το διπλανό χωριό και μας κακοχαρακτηρίσει. Δηλαδή:


Η ΕΛΛΑΔΑ ΦΕΡΕΤΑΙ ΠΡΟΣΤΥΧΑ ΚΑΙ ΡΑΤΣΙΣΤΙΚΑ ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΟΥ ΝΑ ΔΕΙΞΕΙ ΚΑΛΗ ΕΙΚΟΝΑ ΠΡΟΣ ΤΑ ΕΞΩ


Ισοδύναμα:


ΠΕΘΑΙΝΟΥΝ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΚΑΙ ΘΑΝΑΤΩΝΟΝΤΑΙ ΖΩΑ ΓΙΑ ΝΑ ΒΓΟΥΝ Η ΓΙΑΝΝΑ ΚΑΙ Ο ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ ΣΤΗΝ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΠΟΥΝ ΜΠΡΑΒΟ ΠΟΥ ΕΚΑΝΑΝ ΠΕΤΥΧΗΜΕΝΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ


4. Η Ελλάδα και το φιλότιμο του Έλληνα παρόλα τα μπαλώματα τελικά θα φάνε μεγάλη ξεφτίλα: Η Αθήνα δεν έχει τη στοιχειώδη υποδομή να εξυπηρετήσει άτομα με ειδικές ανάγκες.


ΤΙ ΠΑΡΑΟΛΥΜΠΙΑΔΑ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΣΕ ΜΙΑ ΠΟΛΗ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΛΑΒΕΙ ΥΠΟΨΗ ΤΗΣ ΤΑ ΑΤΟΜΑ ΜΕ ΕΙΔΙΚΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ;


5. Υπουργοί της κυβέρνησης άρχισαν πριν καν γίνουν οι αγώνες και λένε πως το ψιλομετάνιωσαν. Τέτοιες δηλώσεις θα πάψουν φυσικά κατά τη διάρκεια του φεστιβάλ αλλά θα γίνουν ρουτίνα μετά τους αγώνες. Σαφώς και αυτοί ξέρουν περισσότερα από μας. Τι όμως είναι αυτό που ξέρουν και τους ανησυχεί;


Απ' την άλλη, όπου γίνεται σχετική ψηφοφορία στο Internet (CNN, msn, κλπ), πέφτει σύρμα στους Έλληνες χρήστες να ψηφίζουν σαν υπνωτισμένοι "Ω τι ωραίοι που θα είναι οι αγώνες, ω τι ασφαλείς, κλπ" για να "καθησυχάσουμε" τους ξένους και να δείξουμε πόσο καλοί, σύγχρονοι και πολιτισμένοι είμαστε. Και πάμε σαν υπνωτισμένοι και ψηφίζουμε! Ψηφίζουμε δηλαδή υπέρ του ότι όλα πάνε πίσω και υπολειτουργούν (σε μια ήδη οπισθοδρομική χώρα) προκειμένου να γίνει σωστά το φεστιβάλ του Αυγούστου και να μας πουν μπράβο. Ε, μπράβο!



Σχετική αρθρογραφία:


Μαθήματα Rohala Art

Σχόλια:

#1~AthensCity2004 @ 9/6/2004 - 23:01
Elefantish tha pathoume me ta tou Olympiakous Otan tha exoume mono podarakia na perpatame gia na vroume kamia douleia!!!!!
#2~sadenrepese @ 9/6/2004 - 23:47
Ρε παιδιά προλαβαίνουμε να τους στείλουμε σε καμιά άλλη χώρα ;;;
#3~toxotria @ 10/6/2004 - 00:38
Και το ρεζίλεμα, πάει καλά, στο κάτω κάτω λες δεν με αφορά, άλλοι παίζουν στο έργο, αυτοί ας ρεζιλευτούν! Το θέμα είναι ότι ακόμη κι αν δεν δέχεσαι να χρεώνεσαι ως Ελληνας τα καμώματα της Γιάννας, δεν παύεις να τα πληρώνεις και μάλιστα ακριβά!
Μοιάζουμε σαν παιδάκια που δεν έχουν παπούτσια να φορέσουν, θα κάνουν όμως ανακαίνιση στο σπίτι για να δεξιωθούν κάτι άσχετους που μεγαλοπιάστηκε η μάνα τους να κάνει το τραπέζι με χρυσά κουτάλια, τα οποία αγόρασε με δάνειο που θα εξοφλήσουμε πάλι εμείς, με πανωτόκια... Ασε που η δεξίωση θαναι μάπα...
Sadenrepese, καλή η ιδέα σου! ΠΟΙΟΥΣ όμως να στείλουμε σε άλλη χώρα? Ακούω προτάσεις...
#4~zarko @ 10/6/2004 - 10:50
ΕΜΕΝΑ ΜΕ ΤΡΕΛΕΝΕΙ ΠΟΥ ΖΗΤΑΝΕ ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΜΙΣΘΟΥΣ ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΩΝ ΕΚΑΤΟΜΥΡΙΩΝ!ΔΟΥΛΕΨΕ ΚΑΙ ΕΣΕΙΣ ΑΦΙΛΟΚΕΡΔΟΣ ΡΕ!ΜΟΝΟ ΕΜΕΙΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΛΛΗΝΕΣ(ΠΕΡΗΦΑΝΟΣ ΛΑΟΣ)ΑΥΤΟΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ?
#5~richard @ 10/6/2004 - 13:25
H Kίνα είναι ήδη έτοιμη, από εγκαταστάσεις τουλάχιστον!! Δεν ξέρω, αλλά είμαι της άποψης, πως η ολυμπιάδα στην Αθήνα είναι ένα τεράστιο πακέτο με εντυπωσιακό και ακριβό περιτύλιγμα, που μέσα όμως περιέχει κάτι σαν εκρτηκτικό μηχανισμό, που θα μας αφανήσει μετά την λήξη της.Δεν ξέρω εάν με καταλαβαίνετε.
#6~ilove @ 19/8/2005 - 09:24
Θυμώνω και γελώ.
Πληρώνουμε για να μαμούν οι άλλοι,ενίοτε
Και εμάς.Και το πόπολο,φραπογαλοκαταναλωτής
Θεωρεί εαυτόν αυθεντία.
Το πιο εύκολο θύμα είναι η αυθεντία.
Ο θεωρών εαυτόν μάγκα και σαίνι δεν αντιλαμβάνεται τον λάκο.
Φωνάζει γιατί έχασε το γκόλ το σαίνι της ομάδας του.
Δεν τον νοιάζει που η βενζίνη έχει ένα ευρώ.
ούτε που το ψυγείο του είναι άδειο.
ούτε εαν δεν έχει ψυγείο.
αρκεί να πάει στο γήπεδο για να δαγκώσει τον
συνανθρωπό του στο λαιμό.
ΠΕΡΑΣΤΕ ΑΠΟ ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ.

Για να γράψεις σχόλιο στο άρθρο πρέπει να είσαι μέλος του site και να έχεις κάνει login.