Ubuntu Linux - Εξάπτει τις γκόμενες
Φορούσε μια μίνι φούστα τόσο στενή, που με δυσκολία μπορούσα ν' αναπνεύσω!
Πέμπτη, 28 Μαρτίου

Webmaster 15/5/2005 5:41:00 μμ

Μεγάλη μάστιγα της εποχής: Οι e-ηλίθιοι

Φέξε μουΑν σεργιανίζεις καιρό στο ελληνικό Internet, τιμημένε περπατητή, τότε σίγουρα θα έχεις παρατηρήσει ορισμένα φαινόμενα που θα περιγράψω εδώ. Πιθανόν να μην έδωσες ιδιαίτερη σημασία, όμως κακώς γιατί πρόκειται για ύπουλη επιδημία που εξαπλώνεται με τρομερούς ρυθμούς. Η e-ηλιθιότητα! Εδώ θα σου αναλύσω ορισμένες μορφές της για να ξέρεις να την αναγνωρίζεις όπου και όποτε εμφανίζεται μπροστά σου.



Πώς αναγνωρίζουμε τον e-ηλίθιο


Γράφει στο Internet με λατινικά ή/και κεφαλαία. Λόγω της φύσης του Internet, ό,τι γράφει το καθιστά άχρηστο. Αφενός δε διαβάζεται και αφετέρου δεν εξυπηρετεί στις αναζητήσεις. Βέβαια αν κάποιος βρεθεί με τον ίδιο βαθμό ηλιθιότητας, μπορεί και να κάνει αναζήτηση τόσο ανώμαλα που να τον πετύχει. Όμως στην πράξη αυτό είναι σπάνιο διότι η ηλιθιότητα είναι χαοτική και εμφανίζεται σε πολλών εκατομμυρίων παραλλαγές.


Γράφει συνέχεια στα φόρουμ μηνύματα του τύπου lol, hahaha, heeheehee, αχαχούχα, ευθυμήσαμε πάλι, καλωσήρθες, καλωσεβρήκα. Εκτός από ηλιθιότητα, δείχνει και μια βλαχομπογδανέ πονηριά για ν' αυξήσει τον αριθμό των μηνυμάτων του. Εξαιρετικά κιτς και σπαστικό. Συγκρίνεται άμεσα με το νευρόσπαστο της παρέας που ό,τι και να πεις γελάει σαν ουραγκοτάγκος όλη την ώρα βγάζοντας ανάλογους ήχους και κουνώντας το κεφάλι του πάνω-κάτω. Μικρός βαθμός επικινδυνότητας, ευτυχώς.


Φτιάχνει ελληνικά websites γεμάτα με γιαποαμερικάνικες λέξεις που δεν τις βρίσκεις ούτε σε λεξικό εύκολα, όπως: "personal playground", "portfolio", "affiliate links" που κάπου τις είδε και του φάνηκαν πιασάρικες. Η ακτινοβολία της ηλιθιότητας αυτής είναι εφάμιλλη μ' αυτήν των δημοσιογράφων που λένε για το "καλάθι της νοικοκυράς" ή εκείνων που βάζουν τίτλο σε άρθρο "πουλήθηκε μαϊμού έργο τέχνης": όταν πας να το διαβάσεις πιστεύοντας ότι κάποιο πιάσανε κορόιδο και του τα φάγανε, διαπιστώνεις με απογοήτευση ότι πρόκειται για μια από κείνες τις χαριτωμένες ειδήσεις για έναν ιδιοφυή χιμπατζή που ζωγραφίζει.


Μιλάει για το Linux στον πληθυντικό. "Έβαλα και τα Linux ρε φίλε αλλά τα βρήκα μπαστούνια". Ακούγεται τόσο άσχημα και δείχνει τόση ασχετοσύνη όση κι ένας λινουξάς που λέει ότι έκανε patch και compile τον πυρήνα της τελευταίας διανομής των Windows.


Μπαίνει σ' ένα site και το κακολογεί μπροστά στους ιδιοκτήτες του εξυμνώντας ταυτόχρονα κάποιο άλλο. Πραγματικά, θα ήθελα να δω τον ίδιο να μπαίνει στα Goody's και να φωνάζει δυνατά να τον ακούσουν όλοι ότι τα Goody's είναι χάλια και ότι όλοι πρέπει να πηγαίνουν στα MacDonald's. Όμως δεν το κάνει εκεί γιατί τον πιάνουν οι ντροπές του όταν τον βλέπουν.


Πιστεύει και προωθεί ό,τι hoax e-mail πέσει στα χέρια του: "Άγιε Λακέρδαμε, μεγάλο τ' όνομά σου. Αυτό το e-mail φέρνει ευτυχία και πολλαπλούς οργασμούς. Ο Άγιος Λακέρδαμος θα σε καταραστεί αν δεν το στείλεις σε 40 διαφορετικά άτομα μέσα στα επόμενα 20 λεπτά". Μοιάζει μ' αυτούς τους ενοχλητικούς που πρήζουν τους φίλους τους να γραφτούν στις οικονομικές πυραμίδες για να πλουτίσουν δουλεύοντας από το σπίτι τους.


Οι e -ηλίθιοι ζουν ανάμεσά μας και είναι εξαιρετικά επικίνδυνοι! Οδηγούν αμάξια, έχουν πτυχία, δουλειές, ψηφίζουν και βγάζουν κυβερνήσεις, μεγαλώνουν ή θα μεγαλώσουν παιδιά! Με άλλα λόγια παράγουν πολιτισμό, προωθούν τα σοσονάκια και τα σαπουνάκια. Αν σηκώνουν βελτίωση, ξύπνα τους. Αν όχι, ξεμπρόστιασέ τους. Με το να είσαι ανεκτικός στην ηλιθιότητα, διατρέχεις άμεσο κίνδυνο να σε κυριεύσει κι εσένα.

Μαθήματα Rohala Art

Σχόλια:

#1~vlammadi @ 15/5/2005 - 18:13
Ηλίθιος (με η αυτή τη φορά) δεν γεννιέσαι (πάντα), αλλά γίνεσαι στα 10 πρώτα χρόνια της ύπαρξης σου.Είναι επίκτητο χαρακτηριστικό δηλαδή.Ηλίθιος γίνεσαι κυρίως επειδή οι γονείς σου απολαμβάνουν τον ηλίθιο τρόπο ζωής τους και στον περνάνε θες δε θες.Λοιπόν αν:
α) Θεωρείς ότι το να μιλάς δυνατότερα από τους άλλους, να βρίζεις πολύ, και να κάνεις γενικότερα ηχορύπανση.
β) Αυτό το διάστημα φοράς μποτάκια πανίψηλα με τη γλώσσα απ'έξω, έχεις γυαλιά τύπου "μύγα", σ'αρέσει το άσμα "Τσικουλάτα" και το έχεις βάλει και στο κινητό σου επειδή "γαμαααει το τραγούδι φίιιλε".
γ) Πιστεύεις ότι έχεις και γαμώ τα μηχανάκια, το οποίο υπακούει στο α) (κάνει πολύ θόρυβο).
δ) Πολλά ακόμα πραματάκια που βαριέμαι να γράφω τώρα (ανέφερα τα βασικά),
τότε
είσαι ένας από αυτούς.Φτού σου. (πράσινη πηχτή με τριχούλες)
#2~aris @ 15/5/2005 - 21:49
Να κι άλλα φρέσκα που μου ήρθαν τώρα:

- Ο ηλίθιος δε γράφει ποτέ κάτι εκτός από lol και hahaha κι αν ποτέ το κάνει, τότε στάνταρντ είναι κλεμμένο. Στέλνει όπου μπορείς να φανταστείς κείμενα που έγραψε κάποιος άλλος με τέτοιο τρόπο που τα κάνει να χάνουν την αξία τους. Ειδήσεις, ανέκδοτα, άρθρα. Όταν το κάνει αυτό, άλλοι 10-15 ηλίθιοι γράφουν από κάτω το lol και το hahaha. Αν τον πάρουν χαμπάρι ότι το τσούρνεψε και του την πουν, αρχίζει να πουλάει μούρη σε κάποια διάλεκτο greeklish με τα ρήματα του 1ου και 2ου πλη8υντικού σε κατάληξη -αι: pou na to ~kseroumai~ re file oti htan alounou to keimeno ante parata mas.

- Ευθύνεται για τα περισσότερα στραβά και τις ελλείψεις του Internet: Κάνει hotlinking σε βαριές εικόνες άλλων websites κλέβοντάς τους το bandwidth και τα αναγκάζει να τις κατεβάσουν, όσο αξιόλογες κι αν είναι αυτές. Ξεφτιλίζει τα XML-RSS feeds μεγάλων πρακτορείων βγάζοντας τις αναφορές σ' αυτά και προκαλώντας τα πρακτορεία να σταματήσουν την υπηρεσία. Ένας και μόνο ηλίθιος ήταν αρκετός για να αναγκάσει το ftou να κάνει members-only τα σχόλια στα άρθρα και να χάσει μεγάλο μέρος της αμεσότητάς του.

- Το σύστημα Microsoft είναι γραμμένο στα μέτρα τους. Είναι προεπιλεγμένα όλα τα Cancel για να μη σβήσει τίποτα καταλάθος ο ηλίθιος, είναι κρυμμένα όλα τα ουσιαστικά αρχεία του συστήματος μην τα δει ο ηλίθιος και κάνει ζημιά.

- Ο ηλίθιος έχει σχεδόν πάντα ιό στον υπολογιστή του που στέλνει τον εαυτό του email παντού με πλαστό αποστολέα κάποιον από το address book, του δημιουργώντας παρεξηγήσεις. Δε θα το καταλάβει, παρά μόνο μετά από δυο-τρεις μήνες που θά 'χει αρπάξει και dialer στο μεταξύ και θα του έρθει τούμπανο ο λογαριασμός του τηλεφώνου.
#3~fotisman @ 22/5/2005 - 00:36
Και το κακό είναι ότι αυτοί οι ηλίθιοι φτιάχνουν κάτι άθλια-αχρεία site με τα κωλοtemplate του frontpage και με τίτλο: "Δητε τι γίνετε με τον Μπάρμπα-Γιάννη" :X :X
#4~jfxs @ 1/6/2005 - 17:37
Γεια χαρά σε όλους! (Πρώτο μου ποστ στην κοινότητα σας)
Ηθελα να προσθέσω ότι οι e-ηλίθιοι έχουν και αλλη μια συνήθεια, για να αποκτήσουν μεγαλύτερο πλήθος ποστ.
Όταν κάποιος ρωτάει κάτι ακομα και αν δεν ξερουν τι να απαντήσουν αλλα επειδή πρέπει να καβατζώσουν κι από εκεί ενα ποστ κανουνε ενα αρχίζοντας με "νομίζω" ή "πρεπει να ειναι ετσι...."
ώστε να αποποιηθούν των ευθυνών σε περίπτωση που πουν καποια βλακεία.
#5~profiterol @ 7/6/2005 - 09:05
γεια χαρα κι απο μενα ...πρωτη μου στο post .....τι θα κερδισει καποιος δηλαδη αν βαλει πολλες δημοσιευσεις σε ενα site ? Κοινωνικη αναγνωριση ? παντως πισυευω οτι τα παιδικα σταδια του φαινομενου ολοι τα περασαμε ....οχι βεβαια στον ανιατο βαθμο που αναφερεται στο αρθρο ....παντως θα προσπαθησω εδω μεσα να ειμαι e-sovaros...
#6~lamogio77 @ 7/6/2005 - 11:28
Επίσης θα προσθέσω και αυτούς που προωθούν τα γνωστά mail-πλάκες ακατέργαστα! Και η αλυσίδα των e-ηλήθιων ειναι ατελείωτη καθώς τα πιο πολλά mail που μου φτάνουν γράφουν τους αποστολείς και οτι έχουν προσθέσει οι mail servers των τελευταίων 20 προωθήσεων!
:X
#7~jfxs @ 17/6/2005 - 23:21
lamogio77 τα mail αυτά λεγονται hoax mail και το λεει στο αρθρο!
#8~lamogio77 @ 20/6/2005 - 00:57
Εννοώ και αυτά που δεν σου λένε "στείλε το σε αλλους 200" ... για παράδειγμα "βιντεακια" 4ΜΒ από διαφημίσεις του εξωτερικού με πολύ φθηνό χιούμορ!!
#9~vastar @ 7/7/2005 - 04:57
Η δεύτερη μάστιγα (με μηδαμινή διαφορά) ειναι οι Ξερώλες... Είναι ασχετοι για όλα και θελουν να πιστέψεις οτι τα ξέρουν όλα...
#10~aris @ 7/7/2005 - 08:11
Ως ικανός αντιπρόσωπός τους να προσθέσω ότι γράφονται με όμικρον από το όλα. Αν το γράψεις με ωμέγα θυμίζει χοντροκώλες (θηλυκό), μικροψώλες (αρσενικό) κλπ. Νo offence.

Αν θες να ξανασχοληθώ μαζί σου κάνοντάς σε ρόμπα μπροστά σε εκατοντάδες άτομα, είσαι ευπρόσδεκτος να γράψεις κι άλλο τέτοιο έξυπνο σχόλιο.
#11~robins @ 21/7/2005 - 15:38
Εχω ενα σλογκαν.."η εγω ειμαι πολυ εξυπνος η οι αλλοι ειναι πολυ ηλιθιοι"Και συναντω στον χωρο μου συνεχως τετοια ατομα.Ανεγκεφαλοι.!.και χρειαζετε να επαναλαμβανω τα ιδια και τα ιδια.Πρεπει να πω, πως ειναι και ανιστοριτοι,Δεν ξερουν βασικα πραγματα,αλλα ξερουν τα παντα απο ..βιση,σφακιανακη,αντζελα,και ολους αυτους!!!βιβλια?δεν εχουν διαβασει τιποτα εκτος απο περιοδικα.κ.α.Η τεμπελια ειναι ενα χαρακτιριστηκο τους.και ειναι και λαμογια.
#12~robins @ 21/7/2005 - 15:43
Εχω ενα προβλημα δεν βαζω τονους.πρεπει να με καταταξετε στους e-ηλιθιους.
#13~Unicorn @ 9/9/2005 - 22:45
Μάλλον θα έπρεπε να δημιουργηθεί κάτι σαν δικτυακό στρατόπεδο συγκέντρωσης
γι ΄αυτόν τον τύπο ανθρώπων .
#14~ZOGRAFOS @ 6/8/2006 - 14:48
θα γραψω ενα συνθημα της εποχης μας........Ανοχη στο διαφορετικο......
#15~john-john @ 3/8/2007 - 01:43
Γειά χαρά σε όλους! Αυτό είναι το πρώτο μου post! Δεν μπορώ παρά να συμφωνήσω οτι e-ηλίθιοι υπάρχουν πλέον παντού.
Το μόνο που ζητούν είναι να τους δίνουμε σημασία και να ασχολούμαστε μαζί τους!
Όσο όμως ενοχλητικοί και αν είναι έχουμε την επιλογή να τους αποδεχτούμε ή να τους αγνοήσουμε...
#16~bigblue @ 13/12/2007 - 11:22
den 3erw ti lete egw zhleuw tous hlithious..h hmimatheia einai xeiroteri apo tin amatheia opote kalutera teliws hlithios apo ligo pros metria hlithios.makarioi oi ptwxoi to pneumati to lew kai as mhn eimai thriska kribei megali alithia auto...zhtw oi hlithioi zhtw kai panilithios akomi kalutera.eida kai autous pou exoun mualo...oloi sto idio kazani twn mao mao brazoume kai tha mas pioun to aima
#17~takis_papa @ 17/2/2008 - 01:15
Γιατί, ρε παιδιά, greeklish;
Δολοφονείται η Ελληνική γλώσσα έτσι!
Άσε που βγαίνει το μάτι για την ανάγνωσή τους...
Το δε παρόν άρθρο, αρχίζει έτσι:
"...Πώς αναγνωρίζουμε τον e-ηλίθιο:
Γράφει στο Internet με λατινικά ή/και κεφαλαία..."
#18~LiverSoup @ 16/5/2008 - 04:09
Μηπως τυχαινει οι e-ηλιθιοι να γραφουν, εκτος απο greeklish, και ετσι;:
MiKROyLi T KNc m LeiPSeC pl pl agp m
#19~christy2008 @ 30/7/2008 - 11:59
Δεν φταίνε οι ηλίθιοι εμεις φταίμε που τους προωθούμε, που δεν υπάρχει μια επιτροπή να ελέγχει τι πρέπει και τι δεν πρέπει να βγαίνει στο INTERNET.
#20~trinity @ 29/5/2010 - 03:52
KALA TA LES

Για να γράψεις σχόλιο στο άρθρο πρέπει να είσαι μέλος του site και να έχεις κάνει login.